ISTOK GRADA BEZ STRUJE Zagreb zatresao potres od 2,9 Richtera

Sanjin Strukic/PIXSELL

U Zagrebu su u utorak u 20 sati i 41 minutu seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili umjereno jak potres s epicentrom na području grada Zagreba magnitude 2.9 prema Richteru, izvijestila je Seizmološka služba RH.

Intenziteta u epicentru IV-V (četiri do pet) stupnjeva Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Potres se osjetio na širem gradskom području.

Stanovnici grada potres su doživjeli jače, mnogi kao eksploziju zbog toga, kako objašnjavaju u Seizmološkom zavodu, što je bio ispod samoga grada.

Dubina nastanka potresa je bila 4 kilometra, rekao je Hini dežurni seizmolog Krešimir Kuk, koji kaže da se ne očekuju materijalne štete.

Podaci Seizmološkog zavoda RH razlikuju se od podataka koje je o potresu objavio Europski mediteranskui seizmološki centar zbog toga što oni rade izračun, a hrvatski Zavod ima mjerne instrumente u cijeloj Hrvatskoj i ti su podaci, kaže Kuk, točni.

Europski mediteranskui seizmološki centar objavio je da je magnituda potresa 3.1 (Richtera) i da je nastao na dubini od 2 kilometra.

Osim stresa i djelomičnog straha kod nekih građana, nije bilo ozljeđivanja, ranjavanja niti žrtava, također, veće materijalne štete nisu zabilježene.

Kao posljedica potresa u Zagrebu došlo je do ispada iz sustava osam trafostanica na području istočnog dijela grada, priopćeno je iz HEP-a u utorak navečer.

Bez napajanja električnom energijom ostali su kupci na području Borongaja, Sigečice, Petrove ulice, Voćarske i Posilovićeve ulice.

Djelatnici HEP-a odmah su izašli na teren i nastoje u što kraćem roku sanirati nastale kvarove, navodi se u priopćenju.

 

Komentiraj