ZAGREB YOUTH SUMMIT 2017 Generacijska diskusija i prenošenje iskustva oko novih izazova i pristupa demokraciji

Zagreb Youth Summit

U Muzeju Mimara u periodu od 06. do 09. studenog održat će se globalni događaj pod nazivom Zagreb Youth Summit.

Grad Zagreb će tim povodom idućeg tjedna ugostiti gotovo 300 sudionika i sudionica iz cijeloga svijeta koji će se okupiti oko zajedničkih globalnih izazova s kojima se susreću demokracije u čitavom svijetu.

Pred više od 200 mladih sudionika Summita tijekom četiri dana govorit će osobe s jakim svjetskim i regionalnim utjecajem – istaknuti aktivisti za ljudska prava, novinari, akademici i političari iz Sjeverne i Južne Amerike, Azije, Afrike i Europe.

Inicijativa mladih za ljudska prava organizira ovaj Summit kako bi zajedno s kolegicama i kolegama, mladim ljudima koji se zalažu za demokratizaciju diljem svijeta, artikulirala generacijski odnos mladih prema suvremenim izazovima demokracije. Suradnja na globalnoj razini posebice je važna kod pitanja univerzalnih vrijednosti, kakva je i demokracija.

Program Zagreb Youth Summita uključuje panele i predavanja, čiji je cilj otvoriti generacijsku diskusiju i prostor prenošenja iskustva na mlade generacije koji će na kraju Summita formirati vlastiti odgovor na izazove demokracije(a) – Globalni glas za demokraciju.

Sudionici Summita dolaze iz čak 27 država svijeta, pred kojima će govoriti istaknuti pojedinci iz SAD-a, Rusije, Venecuele, Kube, Ukrajine, Francuske, Paragvaja, Pakistana, Tadžikistana, Kosova, Kameruna, Senegala, Nigerije, Makedonije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.

Neki od istaknutih govornika Zagreb Youth Summita su i Carl Gershman (SAD), osnivač i predsjednik fondacije National Endowment for Democracy (NED), Mona Eltahawy (SAD), novinarka i spisateljica egipatskog podrijetla zagovornica ženskih prava, Zineb El Rhazoui (Francuska), bivša novinarka Charlie Hebdoa marokanskog podrijetla zagovornica slobode govora te ekspertica za religijska pitanja i kritičarka islamizam, Rodrigo Diamanti (Venecuela), aktivist i osnivač Un Mundo Sin Moraza, Alexander Soloviev (Rusija), vođa pokreta Open Russia te mnogi drugi.

Otvorenje Zagreb Youth Summita održat će se u ponedjeljak u popodnevnim satima uz prigodan umjetnički performans.

Komentiraj