Međunarodno mačevalačko natjecanje ‘Zagreb Winter Classic’

Zagreb Winter Classic

Premijerno izdanje ‘Zagreb Winter Classica’, međunarodnog natjecanja u mačevanju, održat će se 8. i 9. prosinca u Osnovnoj školi Petar Zrinski (Krajiška ulica 9, Zagreb).

U subotu 8. prosinca na rasporedu su turniri u kojima sudjeluju seniori i kadeti. Službeno otvorenje otpočinje u 13.30 sati, a finale i polufinale u seniorskoj kategoriji odigrat će se između 14 i 15 sati. U nedjelju 9. prosinca na natjecanju sudjeluju mlađe dobne kategorije.

Mačevalačko natjecanje ‘Zagreb Winter Classic’ odvija se u organizaciji Mačevalačkog kluba Dubrava, osnovanog 2017. godine. Sportsko natjecanje će ugostiti brojne timove u juniorskim i seniorskim kategorijama, a ambicija je da ovo natjecanje u floretu iz godine u godinu raste te da se s vremenom pozicionira kao značajno europsko i svjetsko natjecanje.

Floret je disciplina u kojoj je važeća površina torzo, što obuhvaća područje do međunožja, leđa do linije kukova, kao i podbradak maske. Pogodak se u floretu ostvaruje isključivo ubodom, dakle samo vrhom oružja.

Početak turnira je u 9 sati, a ulaz je slobodan.

Komentiraj