ZAGREB: Ustaškim grafitima išarana svjetska izložba o toleranciji na ulazu Botaničkog vrta

Nepoznati počinitelj ustaškim je simbolima išarao putujuću svjetsku izložbu plakata Mirka Ilića “Tolerancija”, nastalu u povodu Međunarodnog dana tolerancije, postavljenu na ulaz u Botanički vrt PMF-a u ponedjeljak.

U zagrebačkoj policiji kažu da provode kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja.

Botanički vrt je na svom facebook profilu objavio fotografije s natpisom “Bez komentara, iz kojih se vidi da su dijelovi izložbe išarani porukama “NDH” i “Smrt Srbozločincima” te ustaškim simbolima.

“Tolerancija” je edukativni i kulturno-umjetnički projekt u sklopu kojeg je zadatak svakog dizajnera bio da osmisli plakat koji svojom vizualnom porukom simbolizira toleranciju te da napiše riječ tolerancija na svom materinjem jeziku.

Izložba nosi poruku o prihvaćanju drugih, onakvima kakvi jesu, bez obzira na političko i vjersko opredjeljenje, jezične razlike, drugačije običaje i drugo.

Izložbu po drugi put u Zagrebu, s Mirkom Ilićem organizira Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, ISO – Izložbeni salon Izidor Kršnjavi, sada u suradnji s Botaničkim vrtom PMF-a u Zagrebu i kreativnom platformom Organizam. Otvorena je do 16. prosinca.

Komentiraj