ZAGREB Uhićen 19-godišnjak koji je mopedom teško ozlijedio policajca

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Zagrebačka policija uhitila je 19-godišnjaka koji je 20. veljače mopedom srušio i ozlijedio policajca na Glavnom kolodvoru.

U ponedjeljak, 20. veljače, oko 16 sati policajac je uočio dvojicu mladića kako se mopedom Gilera Runner kreću zabranjenim smjerom uz zgradu Glavnog željezničkog kolodvora te im naredio da stanu. Vozač je tada usporio i gotovo zaustavio moped da bi zatim naglo ubrzao. Policajac je uspio uhvatiti obojicu mladića za odjeću, ali je osumnjičeni nastavio voziti, vukući policajca preko kolnika.

Vozač je tada izgubio kontrolu nad mopedom, te naletio na rubni dio nogostupa i stup javne rasvjete. Nakon što su svi izgubili ravnotežu, pali su na tlo, a policijski službenik se pri padu teško ozlijedio i ostao ležati na tlu dok su dvojica mladića trčeći udaljila s mjesta događaja, ostavivši moped za koji je utvrđeno da je otuđen ranije prošlog mjeseca.

“Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičenog 19-godišnjaka su policijski službenici predali pritvorskom nadzorniku, a kaznenu prijavu zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi podnijeli su nadležnom državnom odvjetništvu”, navodi se u policijskom priopćenju.

Komentiraj