ZAGREB: U vrtićima i školama zaraženo 49 djece i 21 djelatnik

Jučer je u Zagrebu koronavirusom bilo zaraženo ukupno 49 djece i mladih te 21 djelatnik, a 447 djece i učenika te 54 djelatnika bilo je u samoizolaciji, izjavila je za HRT pomoćnica pročelnika zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje Iva Milardović Štimac.

U vrtićima je zaraženo dvoje djece i osam djelatnika, a 121 dijete i 20 djelatnika je u samoizolaciji. U osnovnim školama zaraženo je 11 djece i šestero djelatnika, dok je 206 djece i 23 djelatnika u samoizolaciji, a u srednjim školama zaraženo je 36 djece i sedam djelatnika, dok ih je 120, odnosno 11 u samoizolaciji.

Milardović Štimac je podsjetila da je u ovoj školskoj godini u osnovnim i srednjim školama otprilike 100.000 djece, u vrtićima nešto više od 30.000, pa je ocijenila kako “ta brojka 49 statistički ne izgleda loše, iako bismo voljeli da je svakim danom sve manja”.

Mario Stančić, ravnatelj VI. osnovne škole Varaždin, izvijestio je da je jedan razred s učiteljicom i učiteljem u samoizolaciji nakon što je jedna učenica razvila simtpome Covida 19.

Božica Žilić, predsjednica Sindikata obrazovanja, medija i kulture, rekla je kako su i prije korone apelirali da je broj djece u odgojnim grupama u vrtićima na jednog odgajatelja izuzetno velik. “Korona nam je otežala rad s tim brojem puta tri, usudila bih se reći”, ocijenila je.

Navela je da bi u jasličnoj grupi trebalo biti 12 djece od 19 do 22 mjeseca, a u velikim gradovima u prosjeku ih je 22 do 26.

“U pravilu se svi učenici pridržavaju propisanih mjera. Naravno da postoje razmišljanja roditelja i učenika da je to zahtjevno, komplicirano, da je teže disati i slično, međutim, čini mi se da je jako važno u ovom trenutku voditi računa o zdravlju, i vlastitom i drugih”, kazao je Mario Stančić.

Komentiraj