Marko Lukunic/PIXSELL

Zagreb u rujnu s odličnim turističkim rezultatima

Zagreb u rujnu bilježi porast turističkih dolazaka za 10 posto i noćenja za 13 posto, a za 13 posto porastao je broj noćenja i u prvih devet mjeseci ove godine, izvijestili su u petak iz Turističke zajednice grada Zagreba.

Glavni grad Hrvatske u rujnu je posjetilo 119.180 gostiju, koji su ostvarili 200.601 noćenje, a najbrojniji su bili gosti iz SAD-a, Južne Koreje, Njemačke, Španjolske i Velike Britanije.

U prvih devet mjeseci u Zagrebu je registrirano 792.423 dolazaka i 1.363.718 noćenja, što predstavlja porast od 13 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, navode iz Turističke zajednice grada.

Stranih je gostiju u razdoblju siječanj-rujan bilo 665.827, a ostvarili su 1.124.239 noćenja, što je također povećanje od 13 posto. U prvih devet mjeseci, najviše dolazaka zabilježili su gosti iz Južne Koreje, Njemačke, SAD-a, Italije i Španjolske.

U Turističkoj zajednici grada Zagreba izuzetno su zadovoljni pozitivnim rezultatima, koji iznova potvrđuju da je Zagreb, kako zbog svoje kulturne i turističke ponude, tako i zbog raznih kongresa, sportskih događanja, koncerata, poslovnih skupova, itd., postao nezaobilazno turističko odredište, atraktivno posjetiteljima tijekom cijele godine.

Komentiraj