ZAGREB: Razred gimnazije, četiri profesora i ravnatelj u samoizolaciji nakon maturalca

Razred s 28 učenika, četiri profesora i ravnatelj zagrebačke Gimnazije Tituša Brezovačkog u samoizolaciji su i sutra neće na nastavu nakon što su se vratili s maturalnog putovanja u Istru, objavio je Jutarnji list.

“Maturanti iz tog razreda te kolegice i kolege koji su bili s njima vratili su se s maturalnog putovanja u Istri desetak dana prije početka nove školske godine. Koliko imam informacija, zaraza koronavirusom potvrđena je kod šestero učenika, zbog čega je cijeli razred završio u samoizolaciji kao i četvero profesora te ja kao njihov kontakt”, potvrdio je Jutarnjem ravnatelj Dražen Jelenski, koji se testirao i negativan je na Covid 19, ali će još idući tjedan biti u samoizolaciji.

Za četvoro kolega organizirali su zamjene, a ravnatelj radi od kuće i dobro se osjeća. “Ništa nije stalo, pripreme za početak nove školske godine su nastavljene i nastava za ostale učenike i profesore naše škole normalno počinje sutra i provodit će se prema B modelu”, kazao je Jelenski.

“Jedna smo od rijetkih škola koja je uspjela organizirati da djeca koja su kod kuće u realnom vremenu, putem streaminga, prate nastavu koju njihovi razredni kolege imaju u učionicama. Dakle, djeca kod kuće za računalom izravno prate nastavu iz učionice, a profesor istovremeno ima uvid nad djecom u učionici te putem ekrana nad onima koji su kod kuće”, objasnio je Jelenski.

Gornjogradska Gimnazija Tituša Brezovačkog jedna je od sedam zagrebačkih srednjih škola koje su teže oštećene u potresu u ožujku te će u novu školsku godinu ući kao ‘podstanari’ u drugoj školi i to u zgradi Prve gimnazije u Novom Zagrebu.

 

 

Komentiraj