Zagreb poziva na poštovanje preporuka u domovima umirovljenika

Zagrebački gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom pozvao je u četvrtak članove obitelji korisnika domova za starije da poštuju preporuke nadležnih tijela koja su zbog novog  rasta broja zaraženih koronavirusom propisala mjeru zabrane posjeta štićenicima.

Povećanje broja novih slučajeva zaraze u posljednjih tjedan podsjetilo nas je na nepredvidljivu narav virusa te dodatno pozvalo na oprez i zaštitu zdravlja naših starijih sugrađana, priopćio je gradski ured.

Podsjećaju da je HZJZ stoga u suradnji s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Nastavnim zavodom za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ još 21. lipnja donio Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije za pružatelje socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi u kojima je, između ostalog, propisana i zabrana posjeta korisnicima domova za starije osobe do daljnjeg.

Brigu o starijima pokazati poštivanjem mjera

Vjerujemo kako članovima obitelji korisnika nije bilo lako čuti te vijesti jer je razumljivo da se brinemo za naše bližnje te bismo voljeli što više vremena provoditi s njima ali trenutno najveću brigu o našim starijim sugrađanima možemo pokazati poštivanjem propisanih mjera, stoji u priopćenju.

Gradski ured pozvao je članove obitelji da redovito telefonskim putem komuniciraju s korisnicima za koje će djelatnici domova učiniti sve kako bi ublažili posljedice ograničenja posjeta.

Navode da je od početka pojave korona virusa, grad Zagreb cjelokupnoj situaciji pristupio izrazito ozbiljno i odgovorno te primjenjivao sve izdane naputke i preporuke nadležnih tijela, s ciljem zaštite zdravlja svih nas, a osobito osoba starije životne dobi.

S obzirom na dosadašnje uspješne rezultate u prevenciji zaraze virusom COVID-19, ovim putem molimo za razumijevanje i poštivanje preporuka nadležnih tijela, priopćio je gradski ured.

Komentiraj