ZAGREB Požar u sportskom centru Jelenovac, ozlijeđeno 5 vatrogasaca

HINA/ Tomislav PAVLEK

U sportskoj dvorani Jelenovac u zagrebačkoj Kosirnikovoj ulici jutros je buknuo požar.

Na terenu se nalai pet vatrogasnih vozila, a zagrebačka policija potvrdila je da je dojavu o požaru zaprimila oko 9:50 sati.

Hospitalizirano je 5 vatrogasaca, jedan se nagutao dima, a četiri su dehidrirala. Iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama priopćili su kako su zbog visokih temperatura i stanja na požarištu vatrogasci brzo dehidrirali, pa su Gradske ljekarne Grada Zagreba poslale u pomoć dostatne količine Rehidromixa kako bi se intervencija mogla privesti kraju.

Gusti dim nadvio se nad Zagreb, kako se vratra razbuktala. Kako javlja HRT, požar je krenuo od trafostanice, proširio se na restoran, a potom na sportsku dvoranu.

Promet u Kosirnikovoj ulici je zatvoren. Nakon obavljenog očevida biti će poznati uzroci požara.

KALINIĆ “Ozlijeđen je vatrogasni zapovjednik, nagutao se dima”

Pročelnik zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić u petak je za N1izjavio kako je u požaru u sportskom centru Jelenovac ozlijeđen vatrogasni zapovjednik, koji se nagutao dima.

“Operaciju je preuzeo njegov zamjenik. Sve je pod kontrolom”, rekao je.

Naglasio je kako se zasada ne može procijeniti razmjer nastale štete. “Izgorjeli su restoran i dvorana. Trafostanica je spašena, ali se još ne zna radi li”, kazao je Kalinić.

O uzrocima požara nije htio nagađati i kaže kako je to posao policije koja će utvrditi odakle je krenuo požar. Na terenu se nalazi 80 vatrogasaca, 15 vozila DVD-a, a Institut za medicinska istraživanja provjerava kakvoću zraka.

“Sve je izgorjelo za 10 minuta”

Margareta Hala Čulina, suvlasnica sportskog objekta, ispričala je za Novu TV kako je došlo do požara.

“Oko 10 sati primijetili smo plamen iza trafostanice, gusti dim. Izašli smo svi van, zvali smo vatrogasce koji su došli za 10 minuta koji su navodno lokalizirali požar. Nakon 10 minuta nasred restorana s krova je odjednom buknula jako vatra i za 10 minuta sve je izgorjelo”, kaže Hala Čulina. Dodala je da ozlijeđenih nije bilo.

 

Komentiraj