Sanjin Strukic/PIXSELL

ZAGREB Policija zaplijenila kokain naručen poštom

Zagrebačka policija dovešila je kriminalistička istraživanja u kojima je zaplijenjeno 391 gram kokaina, 525 grama amfetamina i 22 grama marihuane, izvijestio je u srijedu PUZ.

“U prvom kriminalističkom istraživanju koje je provedeno u ponedjeljak, 19. studenog nad 20-godišnjakom pronađeno je 525 grama amfetamina i 2 grama marihuane. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 20-godišnjak u namjeri daljnje preprodaje iz Njemačke naručio pismovnu pošiljku s amfetaminom te je nakon preuzimanja pošiljke uhićen, dok je pretragom stana pronađena manja količina marihuane, prijenosno računalo i mobitel”, navodi se u priopćenju.

U drugom istraživanju nad 33-godišnjakom,u pretragama prostorija kojima se koristi osumnjičeni pronađen 391 gram kokaina i 20 grama marihuane, pištolj te 50 komada streljiva i užlijebljena cijev za oružje. Osim droge i oružja, pronađena je i veća količina nakita za koji se pretpostavlja da je ostavljen kao zalog za drogu teoprema za laboratorij za uzgoj i proizvodnju marihuane. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 33-godišnjak u namjeri daljnje preprodaje na zasad neutvrđen način nabavljao veće količine kokaina i marihuane koju je prodavao na zagrebačkom području.

Osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a a Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu su podnijete kaznene prijave zbog osnova sumnje da su počinili kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz članka 190. Kaznenog zakona.

Komentiraj