ZAGREB: Policija uhitila provalnika koji već duže vrijeme “operira” na području Črnomerca

Zagrebačka policija je zbog niza provala u automobile osumnjičila 44-godišnjeg muškarca, koji je u jednom slučaju vatrogasnim aparatom udario građanina koji ga je zatekao u krađi stvari iz Audija. Prema saznanjima policije radi se provalniku koji već duže vrijeme “operira” po zagrebačkom Črnomercu.

Od studenoga prošle do sredine ožujka ove godine ‘operirao’ po parkiralištu na području Črnomerca, gdje je provaljivao u osobne automobile iz kojih je krao razne predmete, torbice s dokumentima, novac, mobitele i prehrambene proizvode.

Zagrebačka policija navodi da je 26. ožujka u jutarnjim satima, došao do podzemne garaže, također na području Črnomerca, gdje je otišao do razine -1 da bi razbio staklo na ormariću u kojem se nalazio vatrogasni aparat, uzeo aparat i otišao do parkiranog osobnog automobila marke Audi Q5 te njime razbio vjetrobransko staklo. Nadalje je kroz nastali otvor ušao u automobil i iz pretinca otuđio novčanik s novcem. U tome ga je zatekao građanin, a osumnjičeni ga je fizički napao te i njega udario vatrogasnim aparatom nakon čega je oštećeni pao na pod.

Osumnjičeni je potom pobjegao u niže razine garaže, dok ga je naknadno na ulici, na izlazu iz garaže, dočekao oštećeni, da bi ga tada osumnjičeni ponovno napao i na taj način uspio pobjeći s otuđenim predmetima.

Policija ga je nešto kasnije uhvatila i osumnjičila za više kaznenih djela teške krađe, razbojničke krađe i krađe.

Ukupna materijalna šteta iznosi oko 25.000 kuna.

Komentiraj