HINA/ Denis CERIĆ

Zagreb: Počeli Dani hrane i tradicijskih proizvoda

Više od 100 proizvođača ove godine sudjeluje na Danima hrane i tradicijskih proizvoda koji se preko vikenda održavaju u Zagrebu u organizaciji Zagrebačke županije i grada Zagreba.

U sklopu te manifestacije, koja se ove godine u povodu Svjetskog dana hrane održava po 13. put, 105 proizvođača izložilo je hranu i tradicijske proizvode, poput sira, salame i vina u balonu kod Boćarskog doma, gdje posjetitelji 10. i 11. listopada mogu kupiti proizvode po povoljnijim cijenama, dok će tisuću posjetitelja dobiti na poklon proizvod Zagrebačke županije.

 

  • Dane hrane otvorio je zagrebački župan Stjepan Kožić koji je rekao da njegova Županija godinama pripomaže u organizaciji sajma, ali i na razne načine pomaže proizvođače na obiteljskim gospodarstvima za koje je u posljednjih desetak godina izdvojila iz proračuna dvjestotinjak milijuna kuna.

 

Zadovoljan je što se osjeća da na svojim domaćinstvima ostaje više mladih, koji su školovani, poznaju struku i daju kvalitetu proizvodu koji, bez obzira što ponekad bude skuplji, nađe svog kupca.

Kožić je pozvao stanovnike Županije i grada Zagreba da obiđu sajam i kušaju domaće proizvode od meda, sira i salama do vina i rakije. Župan kaže kako uvozni lobi uvozi “sve i svašta” i prodaje to po ne velikoj cijeni ali mu se čini da su ti proizvodi sumnjive kvalitete. “Ono što se danas može kušati i kupiti sigurno je kvalitetno i domaće”, poručio je župan.

Komentiraj