Zagreb Patriotsi bez trunke gostoljubive milosti prema Sarajevo Spartansima

Na nogometnom igralištu Savica, prigodno transformiranim, preslikanim i ukrašenim za potrebe pravila američkog nogometa, u najprije prohladno i oblačno a uskoro i toplo jesensko rano poslijepodnevno subotnje vrijeme, odigrana je premijera sezone Zagreb Patriotsa i Sarajevo Spartansa.

Dvojbe oko pobjednika su održavane na životu tijekom prve, ispitivačke, nadmudrujuće, opipavajuće i oprezne prve četvrtine. Zagrepčani su držali loptu gotovo 70% vremena ali gosti iz bosansko hercegovačke metropole su fino izgradili i čuvali neosvojivost obrambenog bedema. Viđeno je pregršt maštovitih poteza ali i jakih, čvrstih, smionih startova pa nije prefalilo niti periodičkih podvikavanja prema sucima i unašanja u facu suparničkim igračima. Obrisi laganog rekreativnog sraza su rano zamijenjeni temperamentim dvobojom zainteresiranih strana. Preko stotinjak gledatelja je često aktiviralo aplauz.

Početak druge četvrtine je odmah naglašeno obojen silovitim naletima domaće konjice. Galop running backa Borne Goljevščeka Sarajlije niti lasom nisu mogli krotiti, uklizavali su u prazno i sudarali se kacigama s melankoličnim pogledima prema raspoloženom trkaču kako juri prema horizontu, prvom suradniku vođe zagrebačke navale quaterbacka Marka Miletića. U završnih 35:14 Goljevšček je ugradio tri atraktivna touchdowna. Do velikog odmora su Patriotsi odjurili na nedostižnih 21:0. Zagrepčani su igrali furiozno kao imenjaci iz Bostona dok gosti nisu nalikovali imenjacima iz Michigan State Universitya.

U završnim momentima prvog dijela meč je zasjenjen ozljedom jednog gostujućeg igrača kojeg je brzo prikrpala ažurna medicinska ekipa s vižljastom liječnicom na čelu.

U poluvremenu je održan i punt challenge, natjecanje u ispucavanju lopte s dvadesetak sudionika.

Do kraja je popustila i domaća obrana pa su i gosti bučno proslavljali zgoditke te nije pretjerano zaključiti da je itko loše volje napustio Savicu. Do kraja ove kalendarske godine Patriotsi kane odigrati 4 ogledne test utakmice kako bi izbrusili formaciju, taktiku i strategiju, naglasili zdrave a kirurški odstranili toksične elemente iz organizacije.

Na proljeće će svi zagrebački zaljubljenici popularnog sporta uživati u nadmetanjima s srpskim, bugarskim, rumunjskim i bih franšizama. Pokreće se pogon za mlade snage, očekuje se nešto veća kooperativnost i zagrijanost gradskih struktura.

 

Komentiraj