ZAGREB: “Oni s crvenim oznakama automatski oslobođeni režija, a sa žutima moraju predati zahtjev”

Predstavnici Zagrebačkog holdinga i Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet održali su konferenciju za medije.

Na njoj su govorili o mjerama pomoći građanima za ublažavanje posljedica epidemije i potresa.

Nakon potresa pregledano je više od 20.770 objekata. Neuporabljivo ih je više 1067. Žutu oznaku ima 4223 objekata.

“Što se tiče crvenih i žutih markica i svih tih objekata, svi građani su oslobođeni plaćanja komunalne naknade dok se ne vrate u svoje domove, dok objekti ne budu osposobljeni”, rekao je Dinko Bilić iz Gradskog ureda za prostorno uređenje.

Dodao je kako postoji mogućnost da netko dobije račun sada, ali to je zato što nisu pregledani svi objekti. Takvih objekata im više od 3000. U tom slučaju, računi će biti stornirani. 

“Kao što je gospodin Bilić rekao, vezano za komunalnu naknadu, to se odnosi na jedinstvenu uplatnicu Zagrebačkog holdinga gdje je komunalna naknada samo jedna od stavki. Tu govorimo još i o uslugama odvoza otpada, zasebnom računu Gradske plinare i naplati vode. Kada govorimo o građanima i objektima koji su pregledani i označeni crvenim oznakama, oni će automatski biti oslobođeni plaćanja ovih naknada. Na određeni način oslobađaju se plaćanja i oni koji su označeni žutim markicama, ali oni moraju predati zahtjeve”, rekla je Ana Stojić Deban, predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga.

Komentiraj