Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva u srijedu u Kući Europe u Zagrebu organizira Okrugli stol „Uloga zakonodavstva u razvoju kulture doniranja u Republici Hrvatskoj“.

Priopćenje o događaju prenosimo u cijelosti.

“Okrugli stol „Uloga zakonodavstva u razvoju kulture doniranja u Republici Hrvatskoj“ održat će se u srijedu, 25.01. u Kući Europe u Zagrebu (Augusta Cesarca 4), u 12:00 sati.

Cilj ovog okruglog stola je pridonijeti razvijanju svijesti o doniranju i razvoju filantropije u Hrvatskoj te o nužnosti promjene zakonodavstva u svrhu poticanja kulture doniranja poslovnih i privatnih osoba te usklađivanju hrvatskih Zakona sa zakonima Europske Unije i po uzoru na najbolje primjere zemalja Europe. Također, ovaj događaj pokazat će razinu i smjer interesa za stvaranje radne grupe za pripremu prijedloga promjene poreznih zakona te ispitati trenutno stanje uz realne mogućnosti i potrebe za jačanje kulture doniranja u Hrvatskoj.

U nastavku dostavljamo program i teme rasprave:

12:00 Uvodne riječi
12:10 Predstavljanje projekta „El Sistema u Istri“, kontekstualizacija okruglog stola
12:20 Predstavljanje brošure „Pregled poreznih olakšica povezanih s doniranjem“
12:30 Predstavljanje rezultata Prvog nacionalnog istraživanja o individualnoj i korporativnoj filantropiji u Republici Hrvatskoj
12:45 Rasprava (Teme: Komentari na rezultate istraživanja o doniranju, Komentari na stanje poreznih olakšica povezanih s doniranjem, Novi porezni zakoni, Mogućnosti povećanja postotka oporezivih donacija)

Za više informacija slobodno nas kontaktirajte na [email protected] ili 098/421468”, zaključuje se u priopćenju Zaklade.

Komentiraj