ZAGREB Keleminec ponovno spalio Novosti

HINA/ Damir SENČAR

Predsjednik A-HSP-a Dražen Kelemicec drugi je put u deset dana spalio tjednik Novosti. Dans su u centru zagreba izgorjela dva primjerka ovih novina, a Keleminec je akciju isored sjedišta SNV-a i redakcije Novosti u centru Zagreba izveo povodom kaznene prijave koju je zbog ‘poticanja na terorizam i širenja nacionalno-etničke mržnje’ podignuo protiv izdavača Novosti.

Preko naslovnica Novosti nalazili su se zaljepljeni naslovi ‘Idi bre pa se leči’ i ‘Lepo gore lepe novine’. Kako je potvrdio novinarima, zbog gotovo identične akcije koju je na istom mjestu izveo prije deset dana, policija ga je pozvala na razgovor tokom kojeg ih je obavijestio da Novosti nije palio na javnoj površini, već u prigodnoj – kantici.

Na današnjem skupu pojavilo se desetak pristaša Keleminca, a prošao je bez uzvikivanja pozdrava ‘Za dom spremni’. “Ja sam domoljub koji je 1991. branio Hrvatsku, a Pupovčeva strana nas naziva ustašama. Prvo se provodio SANU 1, a sada se preko Pupovca provodi SANU 2… Zadnji put smo spalili Novosti jer naslovnice ‘Lijepa naša lijepo gori’ i ‘Žarimo i palimo’ predstavljaju teroristički čin i širenje nacionalno-etničke mržnje”, rekao je Keleminec dodavši da su zbog toga danas DORH-u podnijeli kaznenu prijavu.

“DSS i SNV hrvatsku državu i narod proglašavaju genocidnim i tvrde da je Hrvatska zločinačka… sramota je od Plenkovića da koalira s osobom koja mrzi Hrvatsku i naše pozdrave, ali nisu mu mrske naše kune”, dodao je, prenose Novosti. Keleminec je poručio i kako se ne boji policije, zakona i oravde.

Komentiraj