Slavko Midzor/PIXSELL

‘ZAGREB JE NAŠ’ i ‘ZA GRAD’ Prije deset godina “Kvatrić” je devastiran

Politička platforma “Zagreb je naš!” i stranka “Za grad” u subotu su organizirali akciju čišćenje klupica i dijela Kvaternikova trga te tom prilikom upozorili na brojne probleme koji se vežu uz “Kvatrić” otkako je prije deset godina “dobio novo ruho”, odnosno od kada je, kako su ustvrdili, devastiran.

Kandidat političke platforme “Zagreb je naš!” i stranke “Za grad” za gradonačelnika Zagreba Tomislav Tomašević rekao je da je za “takozvano uređenje, a zapravo devastaciju” i “dehumanizaciju” Kvaternikovog trga prije 10 godina, u vrijeme vlasti SDP-a, stranke u kojoj je tada bio gradonačelnik Milan Bandić, potrošeno čak 250 milijuna kuna. Za taj novac, rekao je, moglo se izgraditi 10 novih vrtića, istaknuo je Tomašević i dodao da je tada bio postavljen i svjetlosni stup od čak tri milijuna kuna, koji je u 10 godina radio samo tri mjeseca.

Nekada živi trg sada je bez sadržaja, nema klupa niti česme za vodu, jedino su se komercijalne terase proširile bez kontrole, ustvrdio je i istaknuo kako su upravo klupe i pitka voda u javnom prostoru te širenje terasa sustavni problem Zagreba. Kad uđu u Gradsku skupštinu, rekao je, riješit će ga donošenjem rigoroznijeg pravilnika koji bi regulirao postavljanje terasa u gradu, a s druge strane, treba otvoriti česme za pitku vodu u javnom prostoru i građanima moraju biti dostupne klupe za odmor.

Također je ustvrdio da je prometno rješenje na Kvaternikovom trgu “katastrofalno” jer gura pješake pod zemlju kako bi prešli ulicu. “I to je upravo ta prometna strategija gdje umjesto da se u centru grada prioritet daje javnom prijevozu, pješacima i biciklistima zapravo se prioritet daje automobilima, a pješake se gura pod zemlju”, ocijenio je.

Članice i članovi političke platforme “Zagreb je naš!” i stranke “Za grad”, dijelili su letke Zagrepčanima, a postavili su i tzv. stup žalbe te su Zagrepčane pozivali da upišu probleme s kojima se susreću u kvartu i koje žele da se riješe.

Komentiraj