ZAGREB: Oteli mladića zbog navodnog duga i strpali ga u ‘gepek’ automobila

Zagrebačka policija objavila je kako je završila kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom i 20-godišnjakom koje sumnjiče za otmicu 22-godišnjaka, a kao razlog otmice se spominje novčani dug.

Sumnja se da su se osumnjičeni u utorak, 7. travnja 2020. godine u večernjim satima, po prethodnom dogovoru našli s oštećenim na području Sesveta. Dolaskom na dogovoreno mjesto prvo su se verbalno sukobili, a što je preraslo u fizički napad osumnjičenih prema oštećenom. Tijekom tog sukoba jedan od osumnjičenih, uz prijetnju da će ga ubiti, ispalio je metak iz vatrenog oružja čije je zrno prošlo iznad glave oštećenog. Cijeli događaj uzrokovan je zbog navodnog duga koji oštećeni ima prema osumnjičenim osobama.

Tada, osumnjičeni su otvorili prtljažni prostor vozila marke Audi koprivničkih registarskih oznaka kojim su došli na dogovoreno mjesto te naredili oštećenom da uđe, a što je oštećeni, iz straha za život i učinio, nakon čega zatvaraju prtljažni prostor te se vozilom udaljuju u nepoznatom smjeru istovremeno tijekom vožnje tražeći od oštećenog da im vrati novac.

S obzirom da oštećeni nije imao novac kod sebe, zapovjedili su mu da telefonira rodbini i zatraži da mu oni posude novac u iznosu od nekoliko desetaka tisuća kuna, inače će ga buiti. Tek uz obećanje da će dobiti traženi iznos oštećenog puštaju, navodi se u priopćenju zagrebačke policije.

Prilikom navedenog događaja oštećeni je lakše ozlijeđen, a osumnjičeni dvojac su policajci pronašli i doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predani su pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]