Zagreb: Ivan Jurić Kaćunić ostao bez prostora u Palmotićevoj 7 u kojem je i sjedište Top radija, a u kojem je bio i masonski hram

Državne nekretnine d.o.o. raskinule su ugovor s tvrtkom Enter IQ, zakupcem državnog prostora u Palmotićevoj 7 u Zagrebu, čiji je vlasnik i direktor Ivan Jurić Kaćunić, piše u četvrtak portal Media Daily.

Time je prestao važiti i ugovor o podzakupu istog prostora sklopljen 1. lipnja 2021. godine između tvrtki Enter IQ i Top radija, a čiji je potpisnik bila ista osoba, dakle, direktor i vlasnik obje tvrtke, Ivan Jurić Kaćunić.

Kaćunić je, nastavlja Media Daily, sklapanjem ugovora o podzakupu prostora na Top radiju prekršio zakone, a pritom je u ponudu – prilikom dodjele radijske koncesije za frekvenciju 101 MHz Top radiju, priložio taj nevažeći dokument, inače bitan za donošenje odluke Vijeća za elektroničke medije (VEM).

Podzakup prostora

Državne nekretnine d.o.o. su dostavile kopiju ugovora portalu Media Daily i to s prvim zakupcem u Palmotićevoj 7, radijskim koncesionarom za grad Zagreb Enterom Zagreb. U ugovoru je, u članku 7, navedena zakonska odredba zabrane davanja tog prostora u podzakup.

Kaćunić je, nastavlja Media Daily, sklapanjem ugovora o podzakupu prostora na Top radiju prekršio zakone. Pritom je u ponudu – prilikom dodjele radijske koncesije za frekvenciju 101 MHz Top radiju – priložio taj nevažeći dokument, inače bitan za donošenje odluke Vijeća za elektroničke medije (VEM).

Državne nekretnine d.o.o. su dostavile kopiju ugovora portalu Media Daily i to s prvim zakupcem u Palmotićevoj 7, radijskim koncesionarom za grad Zagreb Enterom Zagreb u kojem je, u članku 7, unešena zakonska odredba zabrane davanja tog prostora u podzakup.

Pravni manevar i aneks ugovora

Pravnim manevrom Kaćunić je ovaj ugovor prenio na tvrtku IQ i s Državnim nekretninama sklopio aneks ugovora. Time je pokušao prikriti činjenicu da Enter Zagreb iznajmljuje poslovni prostor svom budućem konkurentu na tržištu – Top radiju. Zanimljivo, taj je potez Kaćunić napravio neposredno prije raspisivanja natječaja za frekvenciju 101 MHz.

Budući da su Državne nekretnine d.o.o. službeno raskinule ugovor s Enter IQ d.o.o., automatski je Top radio ostao bez sjedišta tvrtke i važnog poslovnog prostora, odnosno, taj je ugovor o podzakupu postao nevažeći.

Pet masona upravlja radijskim kartelom koji je uz blagoslov pasivne Vlade preuzeo koncesiju Radija 101


Nacional je već pisao o radijskom kartelu

Podsjetimo, Nacional je već pisao o radijskom kartelu na tržištu. Kontroverzni poduzetnik Ivan Jurić Kaćunić, za kojega se javnost zainteresirala zbog nedavne odluke Vijeća za elektronske medije da njegovoj tvrtki Top radio dodijeli koncesiju nekadašnjeg Radija 101, član je masonskog pokreta.

Štoviše, upravljanje kompletnim radijskim carstvom za koje Miroslav Kutle tvrdi da mu ga je oteo Petar Pripuz Ivan Jurić Kaćunić povjerio je i još nekim osobama u članstvu masonskog pokreta. Ili preciznije, Kaćunić je svoje ključne osobe od povjerenja regrutirao u masonski pokret.

Radi se o nizu poduzetnika i poslovnih ljudi koji su u različitim fazama zauzimali različite pozicije u mreži radijskih postaja diljem Hrvatske – katkad kao stvarni ili paravanski vlasnici, katkad kao operativci – a koje i s današnjim danom imaju značajnu ulogu u ovoj medijskoj hobotnici.

Nadalje, izvor upućen u zbivanja u masonskim krugovima Nacionalu je otkrio da je Kaćunić izgleda upravo u prostoru gdje je nekoć funkcionirao Radio Cibona u Palmotićevoj ulici “svojoj” masonskoj loži iznajmio prostor za masonski hram.

Tradicionalna masonska loža potom je promijenila svoje ime i nastavila funkcionirati samostalno.

Nacional je u više navrata tijekom proteklih tjedana razotkrio ortačku mrežu koja je na različite načine objedinila vlasništvo u gotovo svim velikim nacionalnim radijskim postajama u državi, od Obiteljskog i Narodnog radija do Totalnog FM-a i Radio Dalmacije.

 

EKSKLUZIVNI DOKUMENTI: Pet masona upravlja radijskim kartelom koji je uz blagoslov pasivne Vlade preuzeo koncesiju Radija 101

 

Morat će platiti ugovornu kaznu

Zbog novnonastale situacije, tvrtka Enter IQ morat će – zbog nepoštivanja odredbe o zakonskoj zabrani davanja državnog prostora u podnajam – platiti 82.279,28 kuna ugovorne kazne.

Usto, morat će pokriti dug za najam nastao u prethodnom razdoblju što je sadržano u izvansudskoj nagodbi, što također stoji u ugovoru.

Dobio koncesiju na temelju netočnih podataka

Vijeće za elektroničke medije uputilo je upit tvrtki Državne nekretnine.

Očekuje se da će reagirati jer je pružatelj medijskih usluga dobio koncesiju na temelju netočno iskazanih podataka važnih za donošenje odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja, a što regulira članak 76, stavak 1 Zakona o elektroničkim medijima, piše Media Daily.

 

Komentiraj