ZAGREB: Gradska groblja objavila priopćenje: Na posljednjem ispraćaju samo najuža obitelj

Povodom novonastale situacije o širenju koronavirusa, zagrebačka gradska groblja uputili su obavijest građanima da je posljednji ispračaj pokojnika moguć isključivo uz najuži dio obitelji.

Priopćenje gradskih groblja prenosimo u cijelosti.

 

U Gradskim grobljima Zagreb poduzeli smo sve higijenske i sanitarne mjere zaštite zaposlenika i građana od moguće zaraze ili prijenosa korona virusa u skladu s preporukama Nacionalnog stožera Civilne zaštite i naputcima Gradskog stožera. U dvoranama za ispraćaj pokojnika na svih 28 gradskih groblja osigurali smo sredstva za dezinfekciju ruku, višekratno se tijekom dana dezinficiraju prostori na grobljima i na Krematoriju, kao i predmeti koji se koriste tijekom ispraćaja i sprovoda, poput kolica ili električnih automobila. Svi zaposlenici Gradskih groblja upoznati su s mjerama zaštite na radu koje se primjenjuju u takvim situacijama, te mjerama samozaštite od moguće zaraze u kontaktu s drugim osobama.

Preporučujemo građanima da se ispraćaj pokojnika obavljaju u krugu članova obitelji, odnosno u prisutnosti što manjeg broja osoba kako bi se izbjegli svi rizični kontakti među osobama uslijed pandemije zaraze korona virusom.

Na svim ulazima u dvorane za ispraćaj i na Krematoriju postavljene su  pisane preporuke građanima da se sućut obitelji pokojnika izražava samo naklonom, bez rukovanja ili drugih fizičkih kontakata kako bi se smanjila mogućnost zaraze ili prijenosa korona virusa te, koliko god je to moguće, održavaju međusobnu fizičku odaljenost na preporučenu udaljenost veću od jednog metra.

Molimo građane da za sve upite, molbe ili druge poslove u službama Gradskih groblja koriste mogućnost kontakta elektronskom poštom ili telefonom kako bi se smanjio broj nepotrebnih fizičkih kontakata sa zaposlenicima. Ukoliko dolazite u urede Gradskih groblja, molimo Vas da se pridržavate preporučenih mjera opreza i zaštite zdravlja građana i zaposlenika.

Bude li u nadolazeće vrijeme dodatnih preporuka Nacionalnog stožera Civilne zaštite i epidemiologa vezanih uz zaštitu od zaraze ili prijenosa zaraze korona virusom, obavijestit ćemo Vas o tome putem sredstava javnog priopćavanja te pisanim uputama na vidljivim mjestima na svim grobljima

Komentiraj