Zagreb domaćin završnog turnira UEFA Futsal Lige prvaka

Zagreb će od 28. travnja do 3. svibnja biti domaćin završnog Final Eight turnira futsalske Lige prvaka za sezonu 2020/21, objavio je HNS.

Odluku je donio Izvršni odbor europske nogometne federacije Uefe, koji je pri donošenju iste uzeo u obzir trenutačnu epidemiološku situaciju i ograničenja putovanja u Bjelorusiju, s obzirom na to da se turnir prvotno trebao igrati u Minsku.

Budući da bi u takvim okolnostima vrlo vjerojatno pojedine momčadi i dužnosnici bili spriječeni sudjelovati na finalnom turniru, poslije savjetovanja s Bjeloruskim nogometnim savezom, Izvršni odbor Uefe odlučio je potražiti alternativno rješenje.

Na Uefin upit Hrvatski nogometni savez potvrdio je da je spreman preuzeti organizaciju Final Eight turnira pa je gradom domaćinom imenovan Zagreb.

U četvrtfinalnim susretima sastat će se: Barcelona – Dobovec, Inter FS – Ugra Yugorsk, Sporting CP – KPRF i Kairat Almaty – Benfica. Hrvatski prvak Olimussum iz Omiša natjecanje je završio u osmini finala porazom od ruskog KPRF-a (1:2).

Komentiraj