Zagreb će obnovu WC-a od 4 kvadrata platiti 290 tisuća kuna

Pixabay

Grad Zagreb namjerava platiti gotovo 290 tisuća kuna za obnovu javnog WC-a veličine 3,86 kvadrata. Telegram je objavio detalje troškovnika koji je Zrinjevac, podružnica Zagrebačkog holdinga, ustupio na traženje vijećnika Vijeća gradske četvrti Donji grad Roberta Fabera.
Navedeni su roškovi za rekonstrukciju kućice – spremišta sa sanitarnim čvorom na Trgu Petra Kralja Krešimira IV. Prema dokumentu koji je potpisao direktor Zrinjevca Igor Toljan, obnova WC-a od 3,86 kvadrata s PDV-om će koštati 287.312 kuna.
Tako će skidanje žbuke koštati 4200, skidanje pločica 5000, a demontaža i postavljanje novog umivaonika 6500 kuna. Demontaža i postavljanje dvije nove WC školjke koštat će 14.250 kuna po komadu. Završno čišćenje WC-a koštat će 13.500 kuna. Sve navedene cijene u troškovniku su bez PDV-a.
Arhitektica Suzana Dobrić Žaja kaže kako je troškovnik u stručnom smislu praktički bezvrijedan. “Nije napisan prema pravilima struke, odnosno na način da se iz stavke može nedvosmisleno vidjeti što sve stavka obuhvaća i koji su sve radovi potrebni. Nadalje, radi preglednosti i lakšeg praćenja radovi se grupiraju po vrstama, što ovdje nije bio slučaj, već se unutar jedne stavke opisuje puno različitih vrsta radova”, kaže.
Vijećnik platforme Zagreb je naš Robert Faber kaže kako su ih građani obavijestili da su 18. travnja započeli radovi. “Budući da vijećnici gradske četvrti Donji Grad do tada nisu dobili troškovnik, radovi su idući dan obustavljeni na zahtjev predsjednika Vijeća Petra Paradžika”, kaže Faber.
Telegramu su iz Zagrebačkog holdinga odgovorili kako je Vijeće Gradske četvrti Donji grad samo uvrstilo obnovu parka u svoj plan komunalnih aktivnosti za ovu godinu. Kažu kako se radi o lokaciji koja je zaštićeno kulturno dobro te da su na teren izašli i predstavnici Zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode. Iz Holdinga kažu kako je na zahtjev tih predstavnika u radove uključena rekonstrukcija kućice – spremišta.

Komentiraj