Jurica Galoic/PIXSELL

EUROPSKI EVENT Zagreb Auto Show okuplja 440 izlagača i očekuje oko 120 tisuća posjetitelja

Na Zagreb Auto Showu koji se održava od 5. do 10. travnja dolazi 440 izlagača iz 33 zemlje, a priredbu bi trebalo obići 120 tisuća posjetitelja što znači da će podsjetiti na svoja najbolja izdanja.

Zagreb Auto Show ima četiri svjetske vicepremijere i 34 hrvatske premijere automobila. Svjetske vicepremijere su Audi Q2, Seat Ateca, VW Tiguan i Rimac Concept S, rekla je direktorica ZV-a Dina Tomšić.

Očekuju se i svjetske i europske vicepremijere gospodarskih vozila te 22 hrvatske premijere motocikala.

Izlagat će se na 70 000 četvornih metara izložbenog prostora u 14 paviljona Zagtrebačkog velesajma te na dodatnom otvorenom prostoru.

Izlaže se 81 marka automobila, motocikala i gospodarskih vozila, od čega  29 automobilskih marki.

“Svaka kuna prihoda ZV-a, gospodarstvu grada Zagreba donosi 11 kuna. Naše su procjene da će Zagreb Auto Show posjetiti 120 000 ljudi”, kazala je Tomšić.

Istaknula je i kako se nada da će ta zagrebačka priredba pripomoći buđenju uspavane auto industrije.

 

  • U sklopu sajma održat će se 15 pratećih tematskih događanja, a organizira se i nagradna igra s glavnom nagradom, automobilom VW Up. U nagradnom fondu su i ulaznice za Europsko nogometno prvenstvo te električni bicikl.

 

Birat će se i zvijezda salona, a 9. travnja održat će se povorka oldtimera i bikera koji će krenuti od Trga bana Jelačića dok je za nedjelju, 10. travnja, planiran Harley show. Održat će se i humanitarni koncert Humano srce Zagreba.

Zbog očekivanih gužvi, pogotovo u dane vikenda, na ZV-u će vladati poseban prometni režim.

Direktorica zagrebačke Turističke zajednice Martina Bienenfeld istaknula je kako postoje naznake da je pred nama izvrstan Auto Show. Procjenu temelji na informacijama hotelijera po kojima su gradski hoteli s četiri i pet zvjezdice u danima oko priredbe rezervirani od 85 do 90 posto.

Osim domaćih posjetitelja te onih iz susjednih zemalja, očekuju se i gosti iz Njemačke, Španjolske, a dolazak su najavile i brojne novinarske  ekipe iz cijele Europe, kaže Bienenfeld.

Za zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića broj izlagača na Zagreb Auto Showu je “frapantan” i on će, istaknuo je, promovirati Zagreb na gospodarskom i turističkom polju.

Ukazao je na nastup hrvatskih izlagača, tvrtki Rimac i Doking, kazavši kako je to dokaz da Hrvati i na polju autoindustrije nisu u zapećku.

Zagreb Auto Show se za građanstvo otvara se 5. travnja u 16 sati. U petak, 8. travnja, bit će otvoren od 10 do 23 sata, a završni dan je nedjelja, 10. travnja.

Ulaznica za jednokratni posjet je 35 kuna.

Komentiraj