Sto i pedeset ekipa Zimske službe Zagrebačkih cesta prije 10 sati izašle su na teren kako bi posipale solju i sipinom sve glavne prometnice, mostove, nadvožnjake, prilaze javnim institucijama, linije javnog gradskog prijevoza i brdske linije, a na raspolaganju im je 18.000 tona soli i 2500 tona sipine, doznaje se u četvrtak u Zagrebačkim cestama.

Pet ekipa Zimske službe je na Sljemenu, gdje čiste i posipavaju Sljemensku cestu, a riječ je o pojačanom broju ekipa zbog “Snježne kraljice”. Sljemenska cesta je zasad prohodna i napravit ćemo sve da takva i ostane, izjavio je Hini glasnogovornik Zagrebačkih cesta Vlado Suša.

Mala zimska služba čisti pločnike, tramvajska i autobusna stajališta, gradske stube i šetnice u parkovima. Ekipe Zagrebparkinga čiste parkirališta koja se naplaćuju.

Suša je pozvao Zagrepčane da čiste snijeg ispred svojih zgrada i kuća, te poslovnih prostora i na parkiralištima zgrada.

Glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić Hini je izjavio da su svi tramvajski i autobusni koridori prohodni, vozi se bez poteškoća, a u pripravnosti su i ZET-ove ekipe Zimske službe.

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) u vremenskoj prognozi za Zagreb i okolicu danas prognozira djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Prijepodne i sredinom dana na širem području grada mjestimice slab snijeg. Najviša dnevna temperatura u Zagrebu i okolici bit će od 1 do 3 Celzijeva stupnja.

Komentiraj