Zadruga

‘Zadruga’ dolazi u u Vintage Industrial

Rock-punk grupa ‘Zadruga’ nastala je u Zlataru 1990. godine kad su gitarist Krumpa, vokal Kreš i bubnjar Jura, odlučili osnovati bend nakon što su već imali nekoliko vlastitih kompozicija. Nakon nekoliko nastupa i nekoliko izmjena (odlazaka i dolazaka) članova benda, prvu stalnu postavu benda čine Krumpa, Kreš, Ivek i Žac uz stalnu pratnju i podršku Kore.

Sa svojim demo, a kasnije i studijskim izdanjima, ‘Zadruga’ je postala dio tadašnje hrvatske alternativne scene kojoj su pripadali Majke, Hladno pivo, Pips, Chip & Videoclips, Let 3, Overflow i drugi, a svirke po Hrvatskoj i Sloveniji su postajale sve brojnije.

Osim na tri samostalna albuma te jednom albumu koji je nastao u suradnji, pjesme benda objavljene su na desetak različitih kompilacija i prigodnih izdanja, a obrađuju ih i sviraju i mnogi drugi izvođači.

Danas kao i dosadašnjih deset godina stalnu postavu Zadruge čine Krumpa, Kreš, Niđo i Ico, dok im se na nekim svirkama priključuje i Tihomir Ladišić.

Hitovi poput: Dok bil sam mlad, Mala Čiči, Hiti Se Na Pleča, Zagorski Tarzan, Ja živim vu malomu selu, Plahnem Te Z Bičem, Tandu Gej, Mp Stihl 066 i drugi, jamče orginalnu rock veselicu u Vintage Industrialu u četvrtak (04. listopada). 

DISKOGRAFIJA:

1993. Od blata do neba
1995. Hiti se na pleća
1998. …a kak se ne bi zval
1999. Zločesta djeca 2

Komentiraj