Zadravec: “Upozoravala sam Beroša na nepravilnosti, ali nije ništa učinio”

Nakon jučerašnje snimke razgovora Dijane Zadravec, zamjenice ravnatelja zagrebačke bolnice Sestre milosrdnice i ministra zdravstva Vilija Beroša, Zadravec je najavila tužbu i u razgovoru za dnevnik N1 televizije poručila kako je ministra Beroša upozoravala na nepravilnosti.

“Najavila sam tužbu, tužba je spremna i bit će predana sutra do 12 sati.

Skandalozno je da me stavio na spikerfon i da je tamo bilo pet do šest ljudi, pozivam ministra Beroša da javnosti otkrije tko su suradnici koji su bili prisutni i da odgovara, ako neće pred hrvatskom javnošću onda pred sudom gdje će se morati sjetiti, pozivam ga da s prestane praviti da ima amneziju na događaj”, ustvrdila je Dijana Zadravec u razgovoru za N1 televiziju.

“Ministar jedne demokratske zemlje ne bi se trebao služiti nedemokratskim huliganskim metodama kao što je tajno snimanje”, smatra.

Zadravec o ministru Berošu:

“On je meni nekoliko puta pismeno kroz poruke i usmeno govorio da ne izlazim u medijma, da štetim stranci, kada sam bila u vašem studiju u ožujku stizali su pozivi i poruke da nemam njegovu dozvolu, da ne smijem istupati u medijima.”

Ne zna čega se Beroš boji jer ga je upozoravala na koruptivne procese i želi njegovo činjenje. “Povišen ton u razgovoru je rezultat očaja zbog njegovog nečinjenja i ignorancije. Ovim ponašanjem pokazuje da me ponižava i da je to sklon raditi pred grupom ljudi.”

Kaže da je upozoravala oko koruptivnih radnji oko projekta radiološkog centra vrijednog 32 milijuna kuna, ali naišla je na zid.

Ne očekuje izbacivanje iz HDZ-a

“Stranci šteti klijentelizam i šutnja o korupciji. Zadnjih deset mjeseci sam bila zastrašivana, trpim mobbing, šikaniranje, difamaciju”, otkrila je.

“Beroš je rekao više puta da štetim stranci i da ne talasam, mislim da to Hrvatskoj šteti i da ne treba o tome šutjeti. Ja sam akademska građanka i moram upozoravati na ovakve stvari”, rekla je.

Nije se čula s premijerom Andrejem Plenkovićem. Ne misli da je priča oko ravnatelja KBC-a Sestre Milosrdnice podjela plijena. Ističe da se ona bori za svoj projekt koji joj sada, kaže, opstruriraju unutar KBC-a Sestre Milosrdnice. Najavila je da će se javiti na novi natječaj za ravanteljicu kada se raspiše.

Komentiraj