Zadravec: “Nije im se svidio moj zahtjev za transparentnim naručivanjem pacijenata”

Predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju zagrebačke Kliničke bolnice Sestara milosrdnica Dijana Zadravec odbacila je u izjavi za HRT sumnje koje je protiv nje u prijavi za mobing iznijelo sedamnaest djelatnika s odjela onkološke radiologije Klinike za tumore.

Kolege liječnici prijavili Dijanu Zadravec za mobing

“Radi se o orkestriranom napadu. Očekivala sam otpore koje doživljavam zadnjih 10 dana od strane interesnih skupina. Prijava je došla od radioloških tehnologa i sestara, 3 su potpisa nečitka, a ostalih 13 raspoznajem – svi su s Klinike za tumore. To nije čudno s obzirom na to da je dr. Karolina Bolanča Čulo prije 5 dana izvela glumatanje kad je odbila obaviti posao pa joj je pozlilo, a onda na javnoj TV rekla da je odradila triput veći posao od onog koji sam tražila od nje. Neka se odluči – je li joj pozlilo ili ovo drugo”, rekla je Zadravec.

Kaže da se radiološki tehnolozi svojim nadređenima nikad nisu žalili ni na što osim na nedostatak aparature. “Ja sam u više navrata nadređenima pisala da fali CT, a nabavila sam ultrazvuk i mamograf. Oni se sad aktivno opiru edukaciji za koju su moji liječnici radiolozi uvidjeli da je potrebna jer ne prati najnovije smjernice u stručnom smislu. Bez obzira koliko radite, vi se morate educirati. Tražila sam i da se uvede transparentan sustav naručivanja pacijenata na magnetnu rezonancu – da se vidi tko je zapravo onkološki pacijent Klinike za tumore, a tko je privatni pacijent i to im se definitivno nije svidjelo. Dodatno su poticani od interesnih skupina da se odupiru uvođenju odgovornosti i reda u funkcioniranje Klinike”, ustvrdila je.

Ističe kako zaposlenici ne mogu govoriti da su zanemareni jer su imali neposrednog voditelja odjela, dr. Hercega i inženjerku Herman, koji su prva linija gdje su se morali obraćati.

“Ja vodim tri bolnice. To je njezina organizacija rada, ona je magnete upisivala u tekicu, a poslije u digitalni oblik iz čega uopće nije vidljivo tko je uputio pacijenta, niti kada se došao naručiti, samo se vidi na koju pretragu došao, a ja tražim da to bude jasno vidljivo. Dosad su radili što su htjeli jer im je to omogućila gospođa Herman, koja je sestrična bivšeg ravnatelja Klinike za tumore, i dr. Milas, koji radi u privatnoj poliklinici kojoj je i suvlasnik. I tu je dr. Bolanča Čulo čiji je suprug s dr. Kalousekom uvučen u falsificiranje i neovlašteno potpisivanje dokumenata”, optužuje Dijana Zadravec.

Komentiraj