Zadravec: “Kao prvo, Milase, mi smo na ‘ti’. A reci, kako ti ide Poliklinika Vili? Zaštedio si?”

Dijana Zadravec, u srijedu smijenjena predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju KBC Sestre milosrdnice, ponovila je za N1 svoje optužbe protiv liječnika koji rade i u privatnim klinikama te ustvrdila kako su “međuljudski odnosi loši s vlasnicima privatnih poliklinika”.

Zadravec: “Koruptivna hobotnica je privremeno pobijedila”

“Oni žele radiologiju za privatne pacijente. Protivim se tome, liste čekanja su enormne, međuljudski odnosi su loši samo s takvim predstojnicima, a mene lažno optužuju za vođenje zavoda”, kazala je Zadravec.

U tom je kontekstu zanimljiv razgovor Dijane Zadravec s vd predstojnikom Klinike za tumore Ivanom Milasom, koji je Nacional opisao u aktualnome broju. Milas je bio jedan od onih koji je Dijanu Zadravec optuživao zbog situacije na radiologiji te jedan od organizatora prosvjeda liječnika pred klinikom. No Dijana Zadravec, prema saznanjima Nacionala, došla je nenajavljeno u njegov ured, naručila si kod tajnice kavu s mlijekom i potom upala u njegovu sobu, a razgovor između njih dvoje, kako prepričavaju bolnički izvori, odvijao se otprilike ovako:

Ivan Milas, koji se stresao od šoka, upitao je Dijanu Zadravec: “Izvolite, predstojnice!”

Dijana Zadravec mu je odgovorila: “Kao prvo, Milase, mi smo na ti. I imamo sastanak.”

On je na to rekao: “Ali, sastanci su ujutro…”

Ona se nije dala smesti, već je nastavila: “Ne mislim na te sastanke. Ovaj sastanak imamo ti i ja, sad. Ja sam predstojnica, ti si predstojnik. Imamo sad sastanak. Reci, tko organizira ovaj skup? Jer me novinari ispituju je li to prosvjedni skup protiv mene. Reci mi tko organizira jer se skup mora prijaviti.”

Milas joj je na to odgovorio da je to skup za podršku radiolozima.

Ona mu je na to replicirala: “Kako ti možeš organizirati skup za podršku radiolozima koji odlaze s KBC-a i oštećuju zapravo javni-zdravstveni sustav?”.

Jedan od tih liječnika koji je otišao je bio i sin ravnatelja Vinogradske Marija Zovaka koji je na račun bolnice obavio specijalizaciju, a potom prijevremeno otišao i time oštetio bolnicu. Prema tvrdnjama Nacionalovih izvora, Dijana Zadravec zapravo je sumnjala da je upravo Milas jedan od organizatora tog prosvjeda te da većina liječnika nije ni znala da će se to pretvoriti u navodni skup protiv nje. A Milas je također jedan od liječnika koji ne samo da je angažiran u privatnoj poliklinici, već je i njezin suvlasnik.

Na kraju razgovora, Dijana Zadravec zato mu je rekla: “A kako ti ide Poliklinika Vili? Daj mi reci, kako si uspio zaštedjeti par milijuna eura da je kupiš?”.

On je na to odgovorio: “Ja mogu u svoje slobodno vrijeme raditi što želim.”

Ona je, međutim, nastavila: “Da, ali kako si zaštedio? Baš me zanima. Ja bih isto voljela tako zaštedjeti…”

On se nastavio meškoljiti i ponovio kako on može raditi u slobodno vrijeme što želi, a ona je ponovila: “Da, možeš raditi, ali ja te pitam kako si je kupio. Kaj si zadužen u banci do grla ili si prodao obiteljsko naslijeđe?”.

Tu se otprilike razgovor završio. Osoba kojoj je taj razgovor Dijana Zadravec prepričala tvrdi da joj je ona rekla kako će ih sve “razmontirati”.

Komentiraj