Pixabay

Zadarski učenik za vrijeme nastave tinejdžerici žigosao slovo U na ruku

U zadarskoj Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi jedan učenik prvog razreda srednje škole u srijedu je užarenim predmetom u obliku slova “U” žigosao školsku kolegicu i kolegu, javlja Zadarski list. Incident se dogodio tijekom nastave.

Djevojka je dobila dvije opekotine na ruci, a mladić je opečen po vratu. “Taj učenik je sjedio iza mene u klupi u razredu te mi je nekakvim vrućim predmetom pritisnuo desnu ruku i napravio mi opekotinu u obliku slova ‘U’. Imam još jednu opekotinu na ruci jer me opekao više puta, te je isto tako opekao još jednog dečka koji je sjedio do mene u klupi. Nakon što me opekao rekao mi je ‘Sad imaš tetovažu i možeš se hvaliti da si ustaša'”, rekla je 15-godišnjakinja.

Tinejdžerica kaže kako joj je rekao da je to napravio jer mu je mu je bilo dosadno te da mu je to ‘zezancija’. “Isprva nisam smjela reći profesorici što se dogodilo jer mi je jedna cura iz razreda zaprijetila da će me ozlijediti i objesiti ako ikome kažem jer se to radi drukerima. No kad smo došli na sat tjelesnog odgoja, tamo sam bila u odjeći kratkih rukava i profesorica je primijetila kako imam opekotinu na ruci te me upitala što je bilo. Tada sam rekla što se dogodilo te nas je sve skupa poslala kod pedagoginje koja mi je namazala ruku i nazvala razrednicu”, ispričala je uplašena učenica koja je poslijepodne bila kod liječnice.

U školu je stigao otac djevojke, inače istaknuti član albanske zajednice u Zadru. “Mene čudi kako to da nitko iz škole nije zvao policiju ili hitnu pomoć. Naime, riječ je o dvoje učenika koji su ozlijeđeni užarenim predmetom i kojima je rečeno da su ustaše. Imao sam već slučaj da je starija kći, koja je također išla u ovu školu, s nastave došla krvava kući te ni tada nitko nije zvao policiju ni hitnu. Problem je u cijeloj školi. Zašto ne zovu hitnu pomoć ili ne prijave policiji kad se dogode ovakve stvari? Ne razumijem što se događa u školi”, rekao je otac.

Roditelje svih učenika uključenih u incident pozvao je jučer navečer ravnatelj Jozo Dragić. Kada je Zadarski list jučer prvi put zvao policiju, rekli su kako nisu imali saznanja o ovom događaju te im je poziv novinara bio prva informacija o njemu. Tek poslije sinoćnjeg sastanka potvrdili su kako imaju saznanja o ovom događaju u kojem su sudjelovale maloljetne osobe te je događaj u obradi.

Komentiraj