Zadarska policija uhitila trojicu muškarca koji su ukrali više od 100 tisuća kuna

Danas je u Policijskoj upravi zadarskoj održana konferencija za medije, povodom razriješenog kaznenog djela teške krađe novca i pronalaska osumnjičenika za izazivanje požara.

Policija je provela kriminalističko istraživanje nad kriminalnom skupinom specijaliziranom za provale u trgovačko-skladišne objekte koji posluju s većim količinama gotovog novca.

Uz kaznenu prijavu zbog teške krađe pritvorskom nadzorniku su privedeni: 54-godišnjak iz Zagreba, 48-godišnjak iz Velike Gorice i 53-godišnjak iz Gračaca.

“S obzirom da je prethodne večeri policijska ophodnja na tom području zamijetila sumnjivo kretanje terenskog vozila Zadarskih registarskih oznaka, ubrzo smo povezali da bi se radilo o džipu Land Rover u vlasništvu 53-godišnjaka iz Gračaca koji je u Gračacu pronađen i uhićen, dok se za vozilom nastavilo traganje. Ubrzo je zamijećeno na auto cesti A-1 Bosiljevo Zagreb, te je od strane policijskih službenika Mobilne jedinice prometne policije Ravnateljstva policije, na odmorištu Desinec zaustavljeno, te su 54-godišnji vozač i njegov 48-godišnji suvozač privedeni u prostorije policije. Pretragama je pronađen veći dio otuđenog novca, provalnički alat, više komada vatrenog oružja kao i druga oprema koju su provalnici koristili”, rekao je na konferenciji voditelj Službe kriminalističke policije Bore Mršić.

Istraživanjem je, dodano je na konferenciji, utvrđeno da se navedeni trojac počinitelja u noćnim satima s četvrtka na petak, po prethodno smišljenom planu dovezao do prodajno skladišnog prostora trgovine u Zadru u ulici 84. Gardijske bojne HV Termiti, gdje su parkirali vozilo i provalili sporedna vrata i iz unutrašnjosti demontirali i otuđili metalni sef s novcem, nakon čega su se udaljili.

Osumnjičeni su ukrali više od 100 tisuća kuna.

Komentiraj