ZADAR: Zaraženo petogodišnje dijete, Stožer poslao važnu obavijest svim roditeljima

Voditelj Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Zadar Alan Medić potvrdio je za N1 televiziju najnoviji slučaj koronavirusa, a  Index saznaje da se radi o petogodišnjem dječaku, inače unuku vlasnika zadarskog restorana u kojem se zabavljala tenisačka elita.

Prema trenutno dostupnim informacijama, dijete nije bilo na turniru nego se zarazilo na obiteljskom druženju. Navodno se član obitelji družio s tenisačima.

Apel Stožera roditeljima djece koja su bila u kontaktu s tenisačima

Zadarski je stožer večeras objavio priopćenje u kojem je dodatno naglasio kako dijete nije bilo na teniskom turniru niti na događajima vezanima za turnir (Kids day, skupljanje loptica).

Iz Stožera mole sve roditelje s područja Zadarske županije čija su djeca bila u kontaktu s tenisačima da ne idu u školu i vrtiće, a ostale da, ako su bili u bliskom kontaktu sa zaraženima, budu u samoizolaciji 14 dana.

S najnovijim slučajem, broj zaraženih koji su trenutačno u Zadru skočio je na četiri.

“Distanca i i samoizolacija su dvije stvari s kojima možemo dobro funkcionirati u epidemiji. Možemo očekivati pojedinačne slučajeve. Ako ste se samo zagrlili, slikali, bio kratak kontakt, mislim da tu nema opasnosti za građane. Ja na ovu situaciju gledam kao na dobru vježbu “ništa nas ne može iznenaditi”, rekao je Medić za N1 televiziju.

 

 

 

Komentiraj