Zadar: Uhićen s kokainom, pokušao podmititi policajca

U automobilu koji je vozio 39-godišnji Zadranin policija je u srijedu pronašla i oduzela 72,7 grama kokaina, procijenjene vrijednosti veće od 50 tisuća kuna, a muškarac je policijskom službeniku nudio veći novčani iznos da ga ne privede, izvijestila je danas PU zadarska.

U automobilu je pronađena i oduzeta PVC vrećica u kojoj je bilo oko 72,7 grama kokaina, koji je bio namijenjen za preprodaju na zadarskom području, a čija se vrijednost procjenjuje na više od 50.000 kuna. Uz uporabu sredstava prisile 39-godišnjak je uhićen i doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Temeljem naloga suca istrage zadarskog Županijskoga suda obavljena je pretraga doma i vozila koje koristi na području Zadra te zemljišnog posjeda s gospodarskim objektom na području Zemunika.

Tijekom istrage 39-godišnjak je policijskom službeniku u više navrata nudio veće novčane iznose u zamjenu za nepoduzimanje službene radnje, stoji u priopćenju.

Prilikom pretrage imanja pronađeni su zračna puška te veći broj pasa različitih pasmina, pa je protiv njega podnesen optužni prijedlog radi počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, a uvjeti i okolnosti držanja životinja još se utvrđuju.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 39-godišnjak je zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama  predan pritvorskom nadzorniku PU zadarske. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo davanja mita protiv njega se podnosi kaznena prijava redovnim putem Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, objavili su iz PU zadarske.

Prema neslužbenim informacijama, 39-godišnjak je građevinski poduzetnik Josip Živković, koji je bio uhićen 2019. godine s kilogramom čistog kokaina. Osuđen je  na godinu dana zatvora, a druga godina je zamijenjena uvjetnom kaznom.

Komentiraj