Hrvoje Jelavic/PIXSELL

ZADAR Uhićen 18-godišnjak, osumnjičen za 32 provale i krađe

Zadarska policija uhitila je 18-godišnjaka, kojeg sumnjiči da je u 32 provale i krađe u Zadru ukrao predmete vrijedne oko 240 tisuća kuna, izvijestila je u petak policija.
18-godišnjaka policija sumnjiči da je tijekom prošle i ove godine u Zadru i na širem zadarskom području počinio ukupno 32 kaznena djela imovinskog karaktera – 17 provala i 15 krađa. Najčešće je provaljivao brave i ušuljavao se u kuće dok su vlasnici bili unutra, kada su spavali, odakle je krao novac i zlatni nakit ukupne vrijednosti preko 240 tisuća kuna, a u jednom je slučaju ukrao i pištolj.
Policija je kriminalističkom istragom utvrdila da je u svibnju prošle godine u Ražancu provalio u kuću 63-godišnjeg vlasnika, odakle je ukrao strani i domaći novac. Lani krajem lipnja u Posedarju je iz kuće 78-godišnje vlasnice ukrao novac, u Murvici Donjoj provalio je u kuću 36-godišnjaka te također ukrao novac i srebrni lančić, dok je je u mjestu Suhovare provalio u kuću 75-godišnje vlasnice te ukrao novac.
U Ninu je provalio u apartman koji koriste slovački državljani, odakle je ‘odnio’ domaći strani novac, a u Petrčanima je provalio u stan u vlasništvu 70-godišnjakinje, no ništa nije otuđio. Također, u zadarskoj ulici Cerodole provalio je u kuću 98-godišnjeg vlasnika gdje je ispreturao stvari, dok je sredinom lipnja u ulici Romansa ukrao novac iz apartmana kojeg su koristili državljani BiH.
Sumnjiči se i da je lani u srpnju provalio u stan u Šibenskoj ulici u Zadru te ukrao novac i zlatni nakit, da je provalio u kuću u ulici Ivana Duknovića te otuđio zlatninu i novac u vlasništvu 54-godišnjaka, dok je u Kožinu provalio u apartman koji koristi 61-godišnji državljanin Austrije, također kradeći strani i domaći novac. U Kožinu je iz apartmana kojeg koristi 42-godišnjakinja isto krao novac. U istom mjesecu je u zadarskoj ulici Put Njivica provalio u kuću koju koristi 35-godišnjak te ukrao torbicu s novcem i dokumentima, a u Viru je provalio u vikendicu 38-godišnjeg njemačkog državljanina, odakle je krao domaći i strani novac. Krajem srpnja u Kožinu ke provalio u obiteljsku kuću 64-godišnjakinje, odakle je otuđio zlatni nakit.
Lani tijekom srpnja je počinio i tri krađe – jednu u Poličniku kada je iz kuće 43-godišnjeg vlasnika ukrao novčanik, krajem mjeseca u Zadru je, u ulici Put Bajla, iz kuće 59-godišnjaka otuđio novac i ženski sat, a iz kuće na Viru ukrao torbicu s novcem u vlasništvu 35-godišnjakinje.
Isto tako, sumnjiči ga se da je sredinom mjeseca, zajedno sa za sada nepoznatom ženskom osobom, u Novigradu došao do kuće 63-godišnjaka te iz prizemlja ukrao strani novac u raznim valutama.
Nadalje, početkom kolovoza prošle godine provalio je u kuću 63-godišnjeg vlasnika u Visočanima, odakle je odnio strani i domaći novac te zlatni nakit i dva ručna sata, a sredinom istog mjeseca u Posedarju je provalio u kuću i na štetu 75-godišnje vlasnice otuđio strani novac.
Osumnjičen je i da je tijekom kolovoza počinio tri krađe – u Vinjercu je iz kuće 55-godišnjakinje otuđio novac i ženski sat, u Pridrazi je iz kuće 79-godišnjakinje otuđio novac, isto kao i u u Paljuvu iz kuće 81-godišnjakinje, iz spavaće sobe.
Tijekom rujna prošle godine u Smokoviću je došao do kuće u kojoj se nalazila maloljetna osoba te pokucao na vrata i potom ušao u unutrašnjost, odakle je ukrao veću količinu zlatnog nakita i novac. Dana 25. listopada prošle godine provalio je u obiteljsku kuću u Stankovcima, iskoristivši odsutnost 82-godišnjeg vlasnika, odakle je otuđio novac i pištolj.
Krajem listopada prošle godine u Debeljaku je iz spavaće sobe kuće u vlasništvu 68-godišnjaka otuđio novac te više komada zlatnog nakita, a tijekom studenoga u Rašteviću je iz kuće 69-godišnje vlasnice otuđio zlatni nakit.
Provale i krađe nastavio je činiti i tijekom prosinca prošle godine, pa je tako provalio u obiteljsku kuću u Radovinu odakle je 46-godišnjoj vlasnice otuđio više komada zlatnine, a u Kuli Atlagić je iz kuće 78-godišnjakinje otuđio nekoliko tisuća kuna.
Policija navodi kako se osumnjičeni ove godine ušuljao u kuću 78-godišnjaka u ulici Put Bokanjca u Zadru, gdje je preturao stvari, a kada ga je član obitelji zatekao pobjegao je ništa ne otuđivši. Na kraju, sumnjiči ga se i za jedno kazneno djelo krađe na području Šibenika, kada je tijekom srpnja iz obiteljske kuće u Žaboriću otuđio domaći i strani novac.
18-godišnjak će tijekom dana biti predan pritvorskom nadzorniku.

Komentiraj