ZADAR Pucao u bebu, osuđen na 18 godina zatvora

HINA / ml

Na županijskom sudu u Zadru objavili su presudu 57-godišnjem Zlatku Svirčiću optuženom za ubojstvo 49-godišnjega Marina Orlovića te pokušaj ubojstva njegova tada desetomjesečnoga sina i supruge Maje Musap Orlović. Osuđen je na jedinstvenu kaznu od 18 godina zatvora.

Naime, teretilo ga se da je oko 11 sati, 23. prosinca 2014. u Zadru, ispred obiteljske kuće oštećenika, ispalio dvanaest hitaca iz pištolja marke Beretta prema Marinu Orloviću koji je u naručju držao dijete, pri čemu je šest hitaca pogodilo Orlovića koji je zbog zadobivenih teških i po život opasnih ozljeda glave i grudnog koša preminuo 28. prosinca 2014. u Općoj bolnici u Zadru.

Dijete je zadobilo tešku i po život opasnu ozljedu (prostrijelna rana glave). Život mu je spašen zahvaljujući hitnoj medicinskoj intervenciji. Okrivljenika se tereti da je nakon opisanog događaja krenuo u kuću oštećenika u namjeri usmrćenja bivše supruge Maje Musap Orlović prethodno napunivši spremnik pištolja novim streljivom. No, u toj ga je namjeri spriječio susjed koji se bacio na njega i srušio ga na pod.

Komentiraj