Zeljko Lukunic/PIXSELL

ZADAR Prosvjed za radnicu koja je dobila otkaz zbog 2 fete pršuta

Dvadesetak građana sudjelovalo je mirnom prosvjedu koji je u subotu od 9 do 12 sati održan na zebri ispred trgovine Interspar u ulici Blajburših žrtava u Zadru. Na prosvjed protiv odnosa Spara Hrvatska prema svojim radnicima pozvala je članica Akcije mladih Marijana Botić potaknuta nedavnom presudom Općinskog suda u Zadru u slučaju Suzane Šešo, bišve djelatnice Interspara, kojja je dobila izvanredni otkaz jer je bez dozvole poslodavca na radnom mjestu pojela dvije fete salame, piše Zadarski.hr.

‘Ovo je građanski prosvjed protiv izrabljivanja radnika na najvulgarniji mogući način. Prosvjedujemo protiv načina na koji se uprave trgovačkih lanaca odnose prema svojim djelatnicima koji lojalno obavljaju svoje poslove, ali i koji imaju potrebu za odmorom, hranom i normalnim životom.

Način na koji je gospođa Šešo dobila izvanredni otkaz je skandalozan i nedopustiv, sigurna sam da uprave Spara ovako ne bi postupile u Austriji ili Njemačkoj. Ovo je gaženje ne samo radničkih nego i elementarnih ljudskih prava i stoga želimo upozoriti javnost da je ovakvo ponašanje prevšilo svaku mjeru, da je preko ovakvog izrabljivanja radnika ne može tek tako proći – izjavila je Botić, inače članica Skupštine Zadarske županije.

Uz Botić i druge članove zadarske Akcije mladih prosvjedu su se odazvali obični građani koji su usporavali prolaz preko zebre na samom ulazu u trgovački centar Interspara. Kako piše Zadarski, prosvjedncima se pridružila i Suzana Šešo koja je prošlog utorka u ponovljenom postupku na Općinskom sudu u Zadru izgubila spor protiv Spara za izvanredni otkaz.

Komentiraj