Zadar Open: Naslov osvojio Talijan Alessandro Giannessi

Talijanski tenisač Alessandro Giannessi pobjednik je trećeg izdanja ATP Challengera Falkensteiner Punta Skala Zadar Open, koji je u nedjelju završio u Petrčanima, gdje je 32-godišnji Talijan u uzbudljivom finalu svladao Austrijanca Sebastiana Ofnera sa 6-4, 5-7, 7-6 (6) nakon tri sata i devet minuta igre.

Giannessi je drugi talijanski pobjednik Zadar Opena, a naslijedio je svog sunarodnjaka Flavia Cobollija koji je osvojio pobjednički trofej prošle godine, a ove ga je u polufinalu zaustavio Ofner. Ovo je 32-godišnjaku iz La Spezije četvrti naslov na ATP Challengerima, do kojeg je stigao u svom 12. finalu. Ofner je u svom desetom finalu ostao na tri naslova.

Nakon što je svaki od tenisača osvojio po jedan set, odlučujuća dionica seta bila je prepuna preokreta. Giannessi je poveo sa 4-0 uz dva “breaka”, da bi Ofner nanizao pet gemova te u 11. gemu ponovno izgubio servis. Giannessi je u 12. gemu propustio jednu meč-loptu pa je odluka o pobjedniku turnira pala u “tie-breaku”. U njemu je prvi do meč-lopte došao 26-godišnji Austrijanac kad je poveo sa 6-5 i imao dva servisa. Međutim, izgubio je sljedeća tri poena, a time i meč.

Pobjedniku Giannessiju pripala je novčana nagrada od 9.880 eura, a zaradio je i 75 ATP bodova, dok je Ofner bogatiji za 5.820 eura i 50 ATP bodova.

U subotu je naslov u paru osvojio hrvatski Davis Cup reprezentativac Nino Serdarušić, koji je u paru s Francuzom Manuelom Guinardom u finalu pobijedio (6-4, 6-0) subotičku braću Ivana i Mateja Sabanova, koji su do 2020. igrali pod hrvatskom zastavom, a danas su predstavnici Srbije.

Zadar Open je prvo od devet natjecanja profesionalne serije u organizaciji Hrvatskog teniskog saveza, u kojem su još dva ATP Challengera (Split Open 10.-16.4., Zagreb Challenger 15.-21.5.) te tri ITF turnira za tenisačice i tri za tenisače.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner