EPA

ZABRINUTOST NA JAMAJCI Ozlijedio se Bolt, Olimpijske igre nisu sigurne

Osvajač šest zlatnih olimpijskih medalja za Jamajku, sprinter Usain Bolt povukao se s nacionalnog atletskog prvenstva zbog ozljede lijeve tetive, ali poručuje kako se i dalje nada da će nastupiti na Olimpijskim igrama, koje u Rio de Janeiru počinju sljedećeg mjeseca, prenosi CNN.

Bolt je rekao kako je nakon kvalifikacija u utrci na 100 metara u četvrtak osjetio zatezanje u nozi, a nakon pobjede u polufinalu u petak ponovno je osjetio bol i posjetio liječnika. “Odmah počinjem s liječenjem, nadam se da ću se oporaviti do 22. srpnja i ‘London Anniversary Games’ kako bi došao do Rija”, rekao je svjetski rekorder na 100 i 200 metara.

Polufinale na 100 metara u petak Bolt je odradio s impresivnih 9.95 sekundi. Prije tri tjedna na mitingu na Jamajci Bolt je istrčao drugo najbolje vrijeme sezone na 100 metara – 9.88 sekundi. Najbolje vrijeme postigao je Francuz Himmy Vicaut 7. lipnja, istrčavši 9.86.

Bolt ove godine uopće nije trčao na 200 metara, pa je nejasno hoće li se na Olimpijskima, ako na njih ode, uopće natjecati u toj disciplini. Atletska natjecanja na Olimnpijskim igrama započinju 12. kolovoza.

Komentiraj