Zabranjeni posjeti domovima za starije i nemoćne u Istri

Stožer civilne zaštite Istarske županije u srijedu je ponovno zabranio posjete domovima za starije i nemoćne na području Istarske županije, kao i izlaske korisnika izvan prostora pružatelja usluga smještaja u socijalnoj skrbi.

Ta je mjera, kako se navodi u priopćenju za javnost, donesena iz razloga što je na području Istarske županije zabilježen veliki broj dolazaka turista iz država Europske unije i van nje, a pogotovo iz onih država u kojima je epidemiološka situacija loša.

“Posljednjih dana svjedočimo o nekoliko ‘uvezenih’ slučajeva zaraze virusom Covid 19 iz tih država koji su uspješno sanirani te je ovakva odluka donijeta u cilju zaštite najranjivije skupine naših sugrađana od mogućeg oboljenja.

Danas imamo i koordinacijski sastanak s predstavnicima trgovačkih centara na kojem ćemo dogovoriti koje mjere zaštite moraju ispoštovati”, poručio je načelnik istarskog Stožera Dino Kozlevac.

Dodao je da su mjere zaštite jedine preventivne mjere koje će se sada provoditi da bi se u Istri zadržala situacija pod kontrolom.

Županijski Stožer civilne zaštite izvijestio je u srijedu da je unutar 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano 50 uzoraka briseva i svi su negativni na koronavirus, tako da u Istri nema novooboljelih.

Komentiraj