Zbog izvanredne situacije prekinut je promet Branimirovom ulicom u Zagrebu, od ulice Divka Budaka do ulice V. Ravnice, javlja jutros Hrvatski autoklub, koji upozorava i na zabranu prometa za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na važnijim državnim cestama, i to u nedjelju od 15 do 23 sata, te ponedjeljak od 14 do 23 sata.

Zabrana se odnosi državne ceste: DC8 (Jadranska magistrala), DC9 (Metković-Opuzen), DC21 (Kaštel-Kanfanar), DC66 (Pula-Labin-Opatija), DC23 (Žuta Lokva-Senj). Na autocestama i na državnoj cesti DC1 zabrana ne vrijedi.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na cestama:

u Lici: DC42 u mjestu Poljanak, ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac te sve ostale županijske i lokalne ceste na području Korenice i Donjeg Lapca.
u Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju: okolica Rijeke: Kraljevica, Bakar, Kastav, Čavle, Jelenje, Viškovo, Klana, Matulji, Lovran, Mošćenička Draga i zaleđe Opatije.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Trajekt na liniji Trogir-Seget Donji-Drvenik Mali-Drvenik Veli do daljnjeg plovi na relaciji Trogir-Drvenik Mali-Drvenik Veli bez pristajanja u luci Seget Donji i ukrcaja i iskrcaja vozila i putnika u istoimenoj luci.

Granični prijelazi

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Komentiraj