‘Zaboravila’ isporučiti robu za koju je primila 126 tisuća kuna predujma, traži je policija

Zagrebačka policija u petak je izvijestila da je nad 45-godišnjakinjom provedeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je u ime svog trgovačkog društva primila predujam od preko 126.000 kuna, dogovorila isporuku robe, no robu nije isporučila.

“Sumnja se da je osumnjičena u svojstvu direktora i odgovorne osobe trgovačkog društva iz Zagreba, s ciljem da u gospodarskom poslovanju trgovačkom društvu koje zastupa pribavi protupravnu imovinsku korist, a znajući da je poslovni račun društva blokiran i da nema mogućnost nastaviti poslovanje, 7. listopada 2019. godine s odgovornim osobama oštećenog trgovačkog društva iz Zagreba dogovorila isporuku stolaca i kolica za slaganje stolaca u koju svrhu je primila predujam od 126.490 kuna”, priopćili su iz policije.

“Osumnjičena je znala da njeno društvo nema novčanih sredstava na računu, izdala je zadužnicu u ime trgovačkog društva i u svoje osobno ime kao jamac platitelj. Kako njeno trgovačko društvo robu nije isporučilo niti je vratilo primljeni predujam, oštećeno je trgovačko društvo temeljem zadužnice pokrenulo postupak prisilne naplate potraživanja”, kazali su iz policije te dodali da se zbog nedovoljno novaca na računu uspjelo samo djelomično naplatiti potraživanje u iznosu od oko 7.400 kuna.

Zagrebačka policija javlja kako je za osumnjičenu 45-godišnjakinju pokrenuta potraga, a protiv nje podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentiraj