Za vrijeme utakmice Argentina – Nizozemska preminuo cijenjeni američki sportski novinar

Jedan od najcjenjenijih, po mnogima i najkvalitetniji američki sportski novinar na području nogometa Grant Wahl (48) preminuo je nakon što mu je na Lusail Iconic stadionu pozlilo tijekom zadnjih minuta utakmice Argentine i Nizozemske, s koje je izvještavao za svoj nezavisni newsletter Substack. Wahl je preminuo, još se ne zna točno, na putu za bolnicu ili u bolnici nakon što su mu liječnici 20-ak minuta pokušavali pomoći na samom stadionu.

Po riječima njegovog agenta  Tima Scanlana, Wahl je zadnjih dana govorio kako se ne osjeća dobro, kako je umoran te se žalio kako ne može spavati. „Pitao sam ga, zašto ne uzmeš melatonin ili nešto drugo za bolji san, odgovorio mu je da mu samo treba malo odmora“, rekao je Scanlan.

Za Wahla ovo je bilo već osmo Svjetsko prvenstvo s kojeg je izvještavao, prvu mu je bilo SP održano 1994. u Sjedinjenim državama, kad je imao samo 20 godina. U Katru je imao strašno žestok ritam poslovnih zadataka, svakodnevno je izvještavao s utakmica, svaki drugi dan je vodio podcaste, a kako je sam napisao u jednom od zadnjih tekstova, od količine posla na SP u Katru mogao si je priuštiti najviše pet sati sna.

Wahl je najduže radio za Sports Illustrated, od 1996. do 2020. i u tom je periodu stekao status ponajboljeg američkog novinara za područje nogometa, iako je ranije pratio i košarku. Napisao je knjigu The Beckham Experiment, o dolasku Davida Beckhama u MLS i njegovom utjecaju na tamošnji nogomet.

Komentiraj