‘Za vrijeme Tuđmana su po Pupovca slali helikopter da glasa’

HINA/ Daniel KASAP

Saborski zastupnik SDP-a Gordan maras u petak je za N1 komentirao današnje glasanje u Saboru o ratifikaciji istanbulske konvencije i opozivu Martine Dalić.

“Iluzorno je očekivati od gospodina Pupovca da bude protiv ministrice Dalić. Znam da je nedavno spektakularno govorio da neće glasasti za Martinu Dalić, a nkon toga, daleko od očiju javnosti, je očito dobio dodatne argumente da njegove ruke budu tamo gdje su uvijek”, rekao je Maras i pozvao medije da Pupovčeve izjave ne shvaćaju ozbiljno, jer će on uvijek glasati za HDZ i podržati većinu.

Naglasio je kako Pupovac niti jednom nije držao većinu SDP-ovoj Vladi. “Tri glasa gospodina Pupovca čine većinu, a to nikada nije bio slučaj s SDP-om. Kad god će trebati održati većinu HDZ-u, bez obzira na argumente, bez obzira na sve, on će uvijek glasati za HDZ. O tom trebaju voditi brigu i njegovi birači jer ja sam siguran da velika većina birača koje on predstavlja ne želi Plenkovića”, dodao je.

Rekao je i da je Pupovac ‘tu od početka’. “Znamo da se devedesetih, kada je bio Tuđman, po Pupovca slao helikopter kada je trebalo za nešto glasati. Kada je jedna osoba prisutna 27 godina, onda se čovjek uljuljka. To nema veze s manjina. Iako je gospodin Pupovac sklon otići u taj teritorij i napade na sebe prozvati napadima na manjine”, zaključio je Maras.

Komentiraj