Za vikend kreće završnica Socca PH u malom nogometu

Dvanaest ponajboljih malonogometnih momčadi iz cijele Hrvatske ovoga će se vikenda boriti za naslov najboljeg amaterskog sastava u državi. Mjesto održavanja bit će stadion NK TOP Kerestinec, a prvaci Hrvatske osigurat će direktan plasman na Ligu prvaka u slovenskom Mariboru krajem kolovoza.

Prvenstvo Hrvatske zaigrat će, među ostalim igračima i Josip Haluška, talentirani Vinkovčanin i dokapetan hrvatske reprezentacije, koji je nastupio na svim dosadašnjim prvenstvima, pa itekako ima iskustva igranja ove relativno nove inačice malog nogometa.

”Ovo mi je četvrti nastup do sada. Najbolji plasman ostvario sam na premijernoj završnici PH kada sam s AS Crnaić Vinkovci postao viceprvak Hrvatske. Ove godine nastupam s ekipom Restoran Nada Vukovar. Ambicije su nam visoke, nadam se da ćemo se predstaviti u najboljem svijetlu i da možemo dogurati do finala, iako vjerujem da će i ove godine konkurencija biti iznimno jaka”, rekao je Haluška.

Ovaj Vinkovčanin također je  jedan od igrača koji je imao prilike nastupiti i na Ligi prvaka.

”To je bilo jedno nezaboravno iskustvo i svakako bih tamo volio ponovno zaigrati. To će nam biti motiv više da se maksimalno potrudimo, osvojimo PH i da i ove godine osiguramo nastup u Mariboru”, dodao je Haluška.

Dobrim utakmicama nada se i izbornik hrvatske reprezentacije, Željko Ostrman.

”I ove godine očekujem vrlo zanimljivo i napeto prvenstvo s puno dobrih igrača. Sigurno je da će na Prvenstvu biti i neki od kandidata za hrvatsku reprezentaciju. Bit će i onih koji su već nastupali za reprezentaciju, ali vjerujem da će se prikazati i neki novi igrači koje ćemo vrlo rado, ako to zasluže, pozvati u reprezentaciju”, pojasnio je Ostrman te nadodao:

”Što se tiče Svjetskog prvenstva, pripreme se nastavljaju. Nedavno smo bili na otoku Ugljanu na trodnevnim pripremama. Očekuje nas još nekoliko prijateljskih utakmica i okupljanja do samog prvenstva. Vjerujem da ćemo na Svjetsko prvenstvo otići u dobrom sastavu i da ćemo predstaviti Hrvatsku u najboljem svijetlu.”

Podsjetimo, Svjetsko malonogometno prvenstvo ove godine održat će se od 10. do 18. rujna u glavnom gradu Mađarske – Budimpešti.

Komentiraj