Za utakmicu Hrvatska-Slovenija na Poljudu potrebna EU digitalna covid potvrda

Prilikom ulaska na stadion Poljud, na kvalifikacijsku nogometnu utakmicu za Svjetsko prvenstvo Hrvatska-Slovenija, koja se igra u utorak, posjetitelji će morati imati i EU digitalnu Covid potvrdu, izvijestila je u nedjelju splitska policija.

“Napominjemo posjetiteljima kako prilikom ulaza moraju imati: kupljenu personaliziranu ulaznicu, identifikacijski dokument sa slikom (osobna iskaznica, putovnica, vozačka dozvola) temeljem kojeg će prije ulaska biti provjeren njihov identitet i EU digitalnu Covid potvrdu”, navodi se u priopćenju Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Na sva tri dokumenta moraju biti identični identifikacijski podaci jer, u suprotnom, posjetitelji neće moći ući u stadion.
Nogometna utakmica  Hrvatska- Slovenija igrat će se u utorak u 20, 45 sati, a ulaz u stadion bit će otvoren od 18 sati.
“Pozivamo posjetitelje da dođu ranije, kako bi nakon pregleda i provjera, mogli ući na stadion i zauzeti svoje mjesto označeno na ulaznici,” pozvala je policija.

Naglasila je da, nakon ulaska na stadion i za utakmice, gledatelji isključivo mogu sjediti na mjestu koje je određeno na ulaznici i ne mogu biti u prostorima koji nisu predviđeni za njih.

Policija napominje kako će prije, za vrijeme i nakon utakmice “intenzivno opservirati područje Grada  Splita, obilaziti mjesta gdje će se okupljati navijači i navijačke skupine, provoditi mjere i radnje iz nadležnosti policije, a sve u cilju prevencije protupravnih ponašanja, zaštite imovine i sigurnosti osoba.”
“Obavještavamo građane kako će policijski službenici sljedećih dana, a posebno intenzivno na sam dan utakmice, biti pojačano nazočni u Gradu Splitu, ali i na prilaznim pravcima, te poduzimati mjere i radnje iz nadležnosti policije u cilju prevencije protupravnih ponašanja,”  poručili su iz splitske policije.

Policija je naglasila kako se na dan utakmice, na području Splita, ali i Splitsko-dalmatinske županije, očekuje veliki broj navijača i pripadnika različitih hrvatskih navijačkih skupina.

“Molimo građane da, ako uoče skupine osoba koje se protupravno ponašaju ili bi se mogle tako ponašati, da odmah pozovu policiju na broj 192”, pozvala je policija.

Građane je obavijestila da će od ponedjeljka, od 20 sati, pa do završetka osiguranja utakmice, blokirati promet na šetnici oko stadiona.

 

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]