Za sve skupine vozila otvorene autoceste A1 i A6, prometne nesreće na zagrebačkoj obilaznici

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema, na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici, javlja u ponedjeljak ujutro Hrvatski autoklub. Zbog snijega i leda za sav promet zatvorene su državna cesta DC547 Sveti Rok-Mali Alan i županijske ceste ŽC5217 Dobroselo-Mazin-Bruvno i ŽC5199 Sušanj-Štirovača.

Opasnost je od naleta na životinju na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče kod čvora ŠESTANOVAC.

Zbog prometnih nesreća na zagrebačkoj obilaznici (A3) u smjeru Bregane vozi se usporeno uz ograničenje brzine između čvorova Kosnica i Jakuševec (32. km) kolona je oko 10 km; pred naplatnom postajom Zagreb-istok (53. km).

Za sve skupine vozila otvorene su autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb.

Zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila): autocestom A7 Draga-Šmrika, državnom cestom Vaganac-Borje (DC1), državnom cestom Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo (DC217); lokalnom cestom Križišće-Kraljevica (LC58107).

Vozi se otežano na prometnicama u Sisačko-moslavačkoj županiji, osobito na prilazima Petrinji, Glini, Sisku te okolnim mjestima.

Pomorski promet

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Granični prijelazi

Kolona teretnih vozila na autocesti A3 pred naplatnom postajom BREGANA u smjeru Slovenije duga oko 3 km. Na prijelazima Bregana, Macelj i Lupinjak na izlazi iz zemlje teretna vozila čekaju između pola sata i sat vremena.

Komentiraj