Za studente koji dolaze iz Italije treba organizirati samoizolaciju u kampusima

Na Medicinskom fakultetu u Zagrebu održan je skup na kojem se govorilo o mjerama i postupcima za sprečavanje širenja koronavirusa. Među sudionicima su bili ministar zdravstva Vilim Beroš, zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Ivana Pavić Šimetin, rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, dekan Medicinskog fakulteta u Zagrebu, Marijan Klarica i mnogi drugi stručnjaci iz područja zdravstva.

“Na zagrebačkom Sveučilištu studira 80 tisuća studenata, a zaposleno je oko osam tisuća ljudi. Puno je i vanjskih suradnika, a svi oni trebaju dobiti objektivne informacije o novoj infekciji i kako se ponašati”, poručio  je dekan Medicinskog fakulteta Marijan Klarica sa skupa.

Na skupu se moglo čuti kako je najbitnije provoditi opće mjere zdravstvene zaštite, što podrazumijeva pranje ruku, provjetravanje prostora i boravak na zraku.

Poseban naglasak stavljen je i na studente koji su se vratili iz područja zahvaćenih epidemijom, pogotovo Italije, da moraju biti u samoizolaciji koju treba organizirati u kampusima.

“Fakulteti su mjesta gdje se studenti okupljaju u velikom broju, imamo studenata iz različitiih zemalja, također imamo organizirani smještaj i prehranu za studente. Zato su potrebne posebne preporuke, uz one koje inače provodi epidemiološka služba”, kazala je zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Ivana Pavić Šimetin.

 

 

 

 

Komentiraj