Nogometaši Luksemburga ostvarili su povijesni uspjeh odigravši 0-0 protiv moćne Francuske u Toulouseu i tako zakomplicirali situaciju u skupini A europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. kojem je domaćin Rusija.

Francuzi su propustili brojne prilike, ali mogli su i gosti doći do sva tri boda da je u 79. minuti Rodrigues bio samo malo precizniji kad je izašao sam pred Huga Llorisa, ali je pogodio vratnicu.

Belgija je napravila veliki korak prema Rusiji pobijedivši u Pireju Grčku sa 2-1. Do 70. minute nije bilo golova, a tada je Vertonghen pogodio za vodstvo gostiju. Samo tri minute poslije izjednačio je Zeca, a u 75. minuti Romelu Lukaku postavlja konačnih 2-1.

To je rezultat koji je išao na ruku Bosni i Hercegovini koja je sa 4-0 svladala Gibraltar. Dvostruki strijelac bio je Edin Džeko (35, 85), a po jedan gol su postigli su Kodro (65) i Lulić (83).

U skupini B Portugal je slavio na gostovanju u Mađarskoj sa 1-0, a gol za tri boda postigao je Andre Silva (48). Švicarska je zadržala stopostotni učinak uvjerljivom 3-0 pobjedom na gostovanju u Latviji. Seferović (9), Džemaili (55) i Rodriguez (58-11m) bili su strijelci, s time da su Švicarci promašili još jedan kazneni udarac u prvom poluvremenu, kad je neprecizan bio Džemaili.

Komentiraj