Za nestalom 85-godišnjakinjom kod Kistanja u potrazi i helikopteri HRZ-a

Letačka posada eskadrile transportnih helikoptera 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) sudjelovala je u potrazi za nestalom 85-godišnjom ženom na području Đevrsaka kod Kistanja, priopćeno je u utorak iz Ministarstva obrane RH, a nestala starica još nije pronađena.

U zajedničkoj akciji spašavanja na širem području Đevrsaka, u Šibensko-kninskoj županiji, sudjelovali su i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS).

Kako piše na stranici Nestali.hr, riječ je o Darinki Ležaić rođenoj 1934. godine. Nestanak je prijavljen u ponedjeljak oko 6 sati. Žena je prosijeda, srednje tjelesne građe, a u trenutku nestanka imala je crnu maramu na glavi, dugu smeđu jaknu, crne hlače i crne cipele.

U akciji potrage letačku posadu HRZ-a činili su kapetan pukovnik Stjepan Stepić, kopilot bojnik Stjepan Jović te tehničari letači satnik Neven Korica i stožerni narednik Dalibor Filipović.

Pukovnik Stepić rekao je da su pretraživali šire područje sjeverno od mjesta Đevrske. „Dali smo sve od sebe, praktički smo pretražili svaki pedalj dodijeljenog područja potrage, no osobu nismo pronašli. Na terenu je ostalo dosta zemaljskih tražitelja, a naša posada ostaje i dalje u dežurstvu spremna reagirati na svaki poziv“, kazao je pukovnik Stepić.

Ovo je 22. akcija potrage i spašavanja u ovoj godini u kojoj su sudjelvale letačke posade 395. eskadrile transportnih helikoptera, navode iz MORH-a.

Komentiraj