NACIONAL EKSKLUZIVNO DONOSI dokument komande Prve vojne oblasti iz Beograda koji dokazuje da je napad na Hrvatsku u rujnu 1991. naređen u Beogradu te otkriva detalje najčuvanije srpske vojne tajne o velikoj operaciji s ciljem da se u roku tjedan dana okupira cijela Slavonija

‘Za vođenje borbenih dejstava na prostoru Slavonije i Baranje komanda 1. VO je donela odluku 19. 9. 1991. godine u kojoj je zamisao bila: Završiti s mobilizacijom, dovesti jedinice i energično preći u napad glavnim snagama u međurečju r.Drava – r.Sava, a pomoćnim (5.K): Okučani – Pakrac – Virovitica i Okučani – Kutina, zadatak: uz avijacijsku i artiljerijsku podršku i sadejstvo sa jedinicima TO okružiti i razbiti snage Republike Hrvatske u Slavoniji, deblokirati jedinice i vojne objekte, izbiti na liniju Našice – Sl. Brod i biti u gotovosti za produženje napada ka Koprivnici i Okučanima.”

Više pročitajte u digitalnom izdanju Nacionala…

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakNBA Hezonja sjajan u porazu Orlanda
Sljedeći članak“Dok Vučić hoda po Hrvatskoj – misli da je u Srbiji”
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.